30 Ιουλ 2008

Πού πάμε μάνα;

Που πάμε Μάνα;
Πάμε σεμνά και ταπεινά παιδί μου…..

Συνάδελφοι,

Διαβάσαμε σε απόφαση του Γενικού Διευθυντή κου Σπύρου Λευθεριώτη ότι προσλήφθηκε σαν ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ η κα Χριστίνα Γαλιατσάτου και τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα Εκπαίδευσης.

Άλλη μια ειδική σύμβουλος θα πείτε σε μια Εταιρία που έχει κάνει βιομηχανία την απαξίωση του προσωπικού της και την πρόσληψη καλοπληρωμένων συμβούλων.

Όμως η εν λόγω, συνάδελφος πια, έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αξίζει να τα αναφέρουμε:

Στις 8 Απρίλη του 2004 με το ΦΕΚ Γ' 104/8.4.2004, μόλις δηλαδή η σεμνή και ταπεινή μας κυβέρνηση είχε αναλάβει την σωτηρία της χώρας η κα Γαλιατσάτου διορίστηκε σε θέση ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ στο πολιτικό γραφείο του κου Αλογοσκούφη Υπουργού Εθνικής Οικονομίας.

Στις 18 Ιουνίου του 2004 με κοινή απόφαση του Π. Παυλόπουλου και Γ. Αλογοσκούφη τοποθετήθηκε σαν ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας. (ΦΕΚ 916/18.6.2004). Ειδικότης της κας Γαλιατσάτου: Μεταφράστρια. Μάλιστα η απόφαση της έδινε κατ' εξαίρεση την δυνατότητα να ασκεί παράλληλα και το επάγγελμά της.

Στις 20/7/2004 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής και ορίστηκε ταυτόχρονα μέλος της επιτροπής AUDIT COMMITTEE της Τράπεζας. Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Τράπεζας το 2006.

Την 1η Σεπτέμβρη του 2004 διορίζεται σαν Γενική Διευθύντρια στην Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά στις 20 Ιουλίου του 2005 προφανώς δεν της άρεσε η θέση και έτσι παραιτείται από αυτήν αλλά αναλαμβάνει αναπληρώτρια Πρόεδρος του Δ.Σ. της ίδιας σχολής!!!!

Σειρά είχε η Εθνική Τράπεζα. Διορίστηκε σαν Διευθυντής ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2005 στην μαμά Τράπεζα και μάλιστα για την προσφορά της εκεί πήρε και 3050 μετοχές με την μορφή stock options σαν bonus. Απομακρύνθηκε πριν λίγο από την Τράπεζα λόγω προβλημάτων συνεργασίας με τους συναδέλφους της όπως είναι κοινό μυστικό.

Διορίστηκε επίσης τον Απρίλη του 2008 μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με αναπληρώτρια της την κα Πάολα Μάλοβιτς ( επίσης ειδική σύμβουλο του γραφείου Αλογοσκούφη και εμπλεκομένης στην υπόθεσης των κτημάτων Νάστου στην Ηλιούπολη)

Παράλληλα διορίστηκε σαν αξιολογήτρια του Υπουργείου Εργασίας στα Κοινοτικά Προγράμματα

Μετά από τα παραπάνω, μοιάζει σαν υποβιβασμός ο διορισμός της στην Εταιρία μας με τον ταπεινό μισθό του αναπληρωτή Διεύθυνσης.

Βέβαια η κα Γαλιατσάτου δεν είναι μια οποιαδήποτε γαλάζια πολίτης.
Είναι εκτός όλων των άλλων ιδιοτήτων της και κουμπάρα του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κου Αλογοσκούφη, που φροντίζει μέσω των φίλων του όπως ο κος Αράπογλου και ο κος Παλαιολόγος να την αποκαθιστά επαγγελματικά.

Αλήθεια ο κατήφορος της Διοίκησης και προσωπικά του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Παλαιολόγου θα έχει τέλος;

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.