18 Απρ 2000

Κατάληψη κενών θέσεων

Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία
Κατάληψη κενών θέσεων

Οι εκλογές τέλειωσαν. Ο κυρίαρχος λαός ψήφισε χαρίζοντας την νίκη και την κυβέρνηση στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και ένα εντυπωσιακό ποσοστό στην Νέα Δημοκρατία, ενισχύοντας έτσι με την ψήφο του το δικομματικό παιχνίδι. Το διάλειμμα τέλειωσε λοιπόν και τα κεφάλια μέσα.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και παράλληλα εκπρόσωπος της Διοίκησης στο Τ.Α.Π.Ε αλλά και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρίας κυκλοφόρησε χθές εγκύκλιο για την κατάληψη κενών θέσεων ευθύνης.

Μάλλον πρόκειται για μια διαδικασία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των διοικούντων αλλά με το άλλοθι ότι θα αποφασίζουν επιτροπές.
Παρακολουθήστε λοιπόν:
Η Γενική Διεύθυνση αποφασίζει αρχικά για το ποιες θέσεις θα καλυφθούν και ποιες όχι (μήπως ανάλογα με το αν έχουν κάποιαν/ον  να βολέψουν;)
Η Γενική Διεύθυνση επίσης αποφασίζει για τις τράμπες ανάμεσα σε ισοδύναμες θέσεις ευθύνης εξυπηρετώντας έτσι όλους τους συναδέλφους που τυχόν θέλουν μία κάποια ανανέωση, ανεξαρτήτως προσόντων, εναλλάσσοντας έτσι τους ήδη κατέχοντες

Η Επιτροπή Προσδιορισμού Απαιτήσεων Θέσης συνεδριάζει για να αποφασίσει τα τυπικά ή άλλα προσόντα που απαιτούνται για τις υπόλοιπες κενές θέσεις κατά περίπτωση. Δηλαδή αντί να ισχύσουν πάγια κριτήρια για κάθε θέση ευθύνης, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να ξέρουν ανα πάσα στιγμή και όχι κατά περίπτωση τις προυποθέσεις που απαιτούνται για τις θέσεις ευθύνης, τα κριτήρια μπαίνουν στιγμιαία.

Αφού λοιπόν "φωτογραφήσει" με τα προσόντα που θα βάλει κατά περίπτωση και τον/την υποψήφιο που πρόκειται να καταλάβει την θέση, φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο της κωμωδίας.

Τις επιτροπές που θα εισηγούνται το όνομα του υποψηφίου που θα καταλάβει την θέση. Στις επιτροπές αυτές δεν θα υπάρχει καν εκπρόσωπος των εργαζομένων. Βλέπετε όσο πιο κρυφές είναι οι διαδικασίες τόσο πιο εύκολο είναι το μαγείρεμα.

Τέλος η Γενική Διεύθυνση ( επειδή όλο και κανένα όνομα μπορεί να επιλεγεί αξιοκρατικά) θα αποφασίζει τελικά ποιος/ ποια θα καταλάβει την θέση.
Η παράταξή μας έχει στο παρελθόν δημοσιοποιήσει συγκεκριμένες θέσεις πάνω όχι μόνο στις καταλήψεις αλλά και στην διατήρηση των θέσεων ευθύνης. Φυσικά αγνοήθηκαν από τους διοικούντες.
Ο Σύλλογος άραγε θα αντιδράσει στο δούλεμα που επιχειρείται ή θα αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τον εμπαιγμό των εργαζομένων, αλλά και τον ουσιαστικό αποκλεισμό του από τις διαδικασίες;
Αλήθεια τόσος ντόρος και αναστάτωση μόνο και μόνο για να λένε ότι κάνουν αξιοκρατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων;
Ρε μήπως μας δουλεύουν ομαδικά;


Συναδελφικά
Η Σ.Ε.