17 Νοε 2008

35 χρόνια Πολυτεχνείο

35 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνίου, θέλουμε να ξαναβγάλουμε μια ανακοίνωση της παραταξής μας που είχαμε κυκλοφορήσει δεκατέσσερα χρόνια πριν, αλλά πιστεύουμε ότι διατηρεί την επικαιρότητά της.



Αθήνα 17 Νοέμβρη 1994
 
Εικοσιένα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αρκετά μεγάλη χρονική περίοδος. Τα παιδιά που γεννήθηκαν τότε ήδη έχουν μπεί στην αγορά εργασίας ή τελειώνουν τις σπουδές τους και ίσως η επέτειος να μη σημαίνει τίποτα γι' αυτά. Ίσως πάλι να μη λέει και πολλά σ' αρκετούς από εμάς, τους "μεγάλους".
 
Και βέβαια τα πολιτικά κόμματα εξακολουθούν να "πατρονάρουν" την πορεία που έχει πια εκφυλιστεί και τα συνδικάτα να προκηρύσσουν στάσεις εργασίας για να πάμε για ψώνια ή στο σπίτι μας, χωρίς καμία εκδήλωση ή αναφορά στην επέτειο.
 
Επειδή αυτό δεν μας φτάνει.
 
Επειδή από τότε κάτι μας ενώνει ανεξάρτητα από το αν και πόσο έχει εκπορνευτεί ο καθένας μας, ανεξάρτητα απο το πόσο ο ατομικός τρόπος βολέματος έχει πια γίνει καθημερινή πρακτική.
 
Επειδή όμως δεν απαρνιόμαστε τη νιότη μας, ούτε μετανιώνουμε για όσα κάναμε παρά τα λάθη μας.
 
Επειδή για μας το Πολυτεχνείο δεν είναι μουσειακό είδος για επίδειξη, αλλά ορόσημο της ζωής μας.
 
Τιμούμε με τούτη την ανακοίνωση όλα όσα σήμαινε τότε το Πολυτεχνείο, αλλά και η Νομική και το Αριστοτέλειο, τιμούμε όλους τους συναδέλφους που μετείχαν ενεργά ή έστω και ηθικά συμπαραστεκόμενοι στους τότε "έγκλειστους", τα παιδιά με τη μεγάλη καρδιά και τη θέληση για πάλη.
 
Συναδελφικά
Η Σ.Ε.