24 Νοε 2008

Παραίτηση απο το Προεδρείο

Σε μια Γενική Συνέλευση κορυφαίας κατά την άποψή μας σημασίας, με μεγάλη πλειοψηφία οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση που καταθέσαμε, πρόταση που θα έδινε την δυνατότητα στον Σύλλογο να ζητήσει και να διαπραγματευτεί θέματα ζωτικής σημασίας αλλά και να διεκδικήσει και επιπλέον οικονομικά θέματα (ευδόκιμο) για τους συναδέλφους. Αντί γι' αυτό παρουσιάστηκε ότι η πρόταση της παράταξής μας εγκλωβίζει τους συναδέλφους.

Μετά την εξέλιξη αυτή υποβλήθηκαν την Παρασκευή οι παραιτήσεις των εκπροσώπων της παράταξής μας από το Προεδρείο του Συλλόγου.

Διαφωνήσαμε γιατί η σύμβαση εθελουσίας:

1)      Δεν προβλέπει αποζημίωση σύμφωνα με τον νόμο 2112/20 (το 100%) για όσους δεν ενταχθούν στα ασφυκτικά χρονικά όρια του, αλλά επιλέξουν οι ίδιοι το πότε θα φύγουν.

2)      Δεν προβλέπει τίποτε για την τύχη των συναδέλφων των υποκαταστημάτων της περιφέρειας, μολονότι εκτός από την εθελουσία επεκτείνεται και σε άλλα θέματα, ακόμα και προσλήψεις. Η λογική του να ζήσουμε εμείς και να αφήσουμε τους άλλους να πεθάνουν είναι έξω από εμάς.

3)      Δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη για την πιθανή ζημιά του ΑΤΑΠΕ πριν την υπογραφή του Πρακτικού Συμφωνίας. Και όταν λέμε ζημιά εννοούμε και την απομείωση του συνολικού διαθέσιμου ποσού που επενδύει το Ταμείο.

4)      Μολονότι δίνει την δυνατότητα στην Διοίκηση να κρατήσει επιλεκτικά 25 συναδέλφους και δεν βάζει στα διευθυντικά στελέχη κανέναν περιορισμό ημερομηνίας αποχώρησης, αντίθετα επιβάλει στους μη προνομιούχους συναδέλφους συγκεκριμένες ημερομηνίες αποχώρησης, χρησιμοποιώντας σαν μέτρο πίεσης την μικρότερη αποζημίωση.

Δεν θα μπορούσαμε για λόγους συνδικαλιστικής ηθικής να παραμείνουμε στις καρέκλες του Προεδρείου, την στιγμή που διαφωνούμε σε θέματα που για μας είναι κορυφαίας σημασίας για το μέλλον των εργαζομένων, είτε αυτοί είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση είτε παραμένουν και αποτελούν το μέλλον αυτής της Εταιρίας.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να υπογράψουμε μια σύμβαση που θεωρούμε ότι υπονομεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Από την άλλη σεβόμενοι απόλυτα την θέληση των συναδέλφων μας, έτσι όπως εκφράστηκε από την Γενική Συνέλευση, δεν θέλουμε να σταθούμε με κανένα τρόπο εμπόδιο στην υπογραφή της Σύμβασης εθελουσίας.

Ο δρόμος λοιπόν της παραίτησης από το Προεδρείο του Συλλόγου είναι μονόδρομος.

Η παράταξή μας εύχεται κάθε επιτυχία στους συναδέλφους συνδικαλιστές που θα πλαισιώσουν το νέο Προεδρείο του Συλλόγου.

Θα πρέπει όλοι μας να θυμόμαστε βέβαια το καταστατικό του Συλλόγου μας που ορίζει ότι:

Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη ενός συνδικαλισμού  ανεξάρτητου από Κυβέρνηση, Εργοδοσία και Κόμματα, που να διεκδικεί τη δική του φυσιογνωμία και το δικό του ρόλο, έχοντας συνείδηση πως εκφράζει τους εργαζόμενους, και πως υπερασπίζει τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.