12 Δεκ 2008

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ

Συνάδελφοι,

Το σόου των γαλαζοπράσινων παπαγαλακίων της Διοίκησης βρίσκεται στο απόγειό του.

Η σημερινή "διαρροή" είναι ότι η "Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία" θα προσφύγει στα δικαστήρια για το ΑΤΑΠΕ και για να "μπλοκάρει" την εθελουσία.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία θέλει να ενημερώσει δημόσια όλους τους συναδέλφους ότι κανείς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμποδίσει την αποχώρηση των συναδέλφων με καταγγελία σύμβασης. Ούτε η Διοίκηση, ούτε και κάποιος πιθανά "κακός" εργαζόμενος.

Η διαδικασία αποχωρήσεων είναι πλήρως κατοχυρωμένη τόσο με βάση τα πρακτικά συμφωνίας που έχουν υπογραφεί μεταξύ Συλλόγου και Διοίκησης, όσο και βάσει εθιμικού δικαίου, μιας και ο συγκεκριμένος τρόπος αποχωρήσεων ισχύει χωρίς καμιά εξαίρεση από το 1989 μέχρι σήμερα.

Συνεπώς οι "καλοθελητές" της Διοίκησης ας ψάξουν αλλού για να καλύψουν τα αδιέξοδά τους.

Αυτό που λέμε σαν παράταξη είναι ότι θα προασπίσουμε στο ακέραιο τα δικαιώματα του ΑΤΑΠΕ που πηγάζουν από το φετινό Πρακτικό Συμφωνίας και αφορά αποκλειστικά και μόνο την υποχρέωση της Εταιρίας να καταβάλλει στο ΑΤΑΠΕ την οικονομική ζημιά που προκαλεί η κάθε αποχώρηση συναδέλφου με εθελουσία στο ταμείο μας.

Δεν φανταζόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει εργαζόμενος που να μην θέλει να καταβάλλει η Εταιρία την οικονομική υποχρέωσή της στο Ταμείο.

Οι μόνοι που δεν το θέλουν είναι οι σημερινοί διοικούντες.

Οι εργαζόμενοι που πρόκειται να αποχωρήσουν πρέπει να είναι βέβαιοι ότι το Ταμείο μας θα τους καταβάλλει πλήρως και άμεσα την παροχή που προκύπτει από το καταστατικό του.

Ο κάθε ένας και η κάθε μια συνάδελφος πρέπει να αποφασίσει για το αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα καταγγελιών με συναινετικές διαδικασίες με βάση αποκλειστικά και μόνο τις δικές του ανάγκες και το δικό του μέλλον.

Εκβιασμοί, διαρροές και διλλήματα δεν χωρούν εδώ.

Εδώ μιλάμε για ανθρώπους και όχι απλά για τα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό της Επιχείρησης που ενδιαφέρουν την Διοίκηση.

Συναδελφικά

Η Σ.Ε.