26 Φεβ 2009

Οι ζωές των άλλων


Συνάδελφοι,

Το σχέδιο της ΕΤΕ και των διοικούντων την εταιρία μας που στόχο έχει την απαξίωσή της συνεχίζεται. Αντί να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου με στόχο να βρεθεί μια συναινετική λύση για το θέμα που οι ίδιοι έθεσαν, δηλαδή το λουκέτο στα Υποκαταστήματα, συνεχίζουν την γκεμπελίστικη προπαγάνδα τους διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
Τους απαντάμε μερικά βασικά νούμερα:
·         Στα 37 Υποκαταστήματα που οι νεκροθάφτες θέλουν να ενταφιάσουν τις ζωές των εργαζομένων εργάζονται σήμερα 179 συνάδελφοί μας, από τους οποίους οι 48 θα αποχωρήσουν με εθελουσία μέχρι τις 31/12/2010 και με 131 να παραμένουν.
·         Οι 170 εργαζόμενοι εξυπηρετούν μια παραγωγή 101,2 εκατομμύρια € το 2008 με συνολικό κόστος μισθοδοσίας (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) 9,3 εκατομμύρια €, δηλαδή το λειτουργικό κόστος του υπαλλήλου είναι μόλις το 9% επί της παραγωγής.
·         Το λοιπό λειτουργικό κόστος για το σύνολο των Υποκαταστημάτων (φως, νερό, τηλέφωνο, νοίκι, γραφική ύλη) είναι μόλις 1.800,00 € το χρόνο.

Θυμίζουμε εδώ ότι το λειτουργικό κόστος της εταιρίας έχει ξεπεράσει το 27% στους Γενικούς Κλάδους, μεγάλο μέρος των οποίων καλύπτει η λειτουργία των Υποκαταστημάτων.

·           Οι 131 συνάδελφοί μας που μένουν έχουν μέσο όρο 12 χρόνια και 7 μήνες εργασίας στην πρώτη γραμμή της εταιρίας.

*      19 από αυτούς έχουν μέχρι 2 χρόνια.
*      20 από αυτούς έχουν από 2 μέχρι 5 χρόνια.
*      4 από αυτούς έχουν από 5 μέχρι 10 .χρόνια
*      39 από αυτούς έχουν 10 μέχρι 15 χρόνια.
*      16 από αυτούς έχουν από 15 μέχρι 20 χρόνια.
*      30 από αυτούς έχουν από 20 μέχρι 25 χρόνια και τέλος
*      3 έχουν από 25 και πάνω χρόνια.

Όλοι αυτοί έχουν όνομα, επίθετο, οικογένεια, παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και έχουν και αυτά τους δικούς τους φίλους, έχουν τη ζωή τους.

Είναι η ζωή των άλλων.

Δεν είναι η ζωή αυτών που παίρνουν την απόφαση να τους την αλλάξουν. Αυτοί είναι καλά βολεμένοι, έχουν πουλήσει εταιρίες, έχουν κλείσει εταιρίες, έχουν κάνει αποτυχημένα deals και business, θεωρούν ότι όλοι πρέπει να κινούνται γύρω από τους δικούς τους ρυθμούς as usual.

Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι.

Πίσω από τα καλοραμμένα κουστούμια, τις ακριβές γραβάτες και τις μοδάτες τιράντες κρύβουν έναν άλλο μικρόψυχο εαυτό που αποφασίζει για τις ζωές των άλλων.

Επειδή όμως εμείς οι εργαζόμενοι δεν μιλάμε για τις ζωές των άλλων, μιλάμε για τις δικές μας ζωές δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τις ρημάξουν.

Αυτή η διοίκηση είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της εταιρίας.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να μην τους επιτρέψουμε να τη ρημάξουν.

Η συμμετοχή μας στην απεργία ας είναι ένα ακόμα μήνυμα σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές των άλλων.

Γιατί οι ζωές των άλλων είναι οι δικές μας ζωές.


Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.