10 Απρ 2009

Υποκαταστήματα,ο αγώνας συνεχίζεται

Το θέμα των Υποκαταστημάτων είναι ένα θέμα που πρώτα απ' όλα αγγίζει τους συναδέλφους που εργάζονται σ' αυτά και βιώνουν την καθημερινή εργασιακή ανασφάλεια.

Όταν μιλάμε για την ζωή τους, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

"Διαρροές", "εμπιστευτικές πληροφορίες" και το κλασσικό πια "κατόπιν ενεργειών μας" δεν χωράνε σ' αυτή την περίπτωση.

Που βρισκόμαστε σήμερα;

Η Διοίκηση σε μια συνάντηση με τον Σύλλογο πριν ένα περίπου μήνα, μετά τις περιφερειακές συναντήσεις αλλά κυρίως μετά τις πρώτες έντονες αντιδράσεις βουλευτών από όλα τα κόμματα, ειπώθηκε ότι στα 4 Υποκαταστήματα που επρόκειτο αρχικά να παραμείνουν, προσθέτονται άλλα 4 και συνεπώς μιλάμε για 8 Υποκαταστήματα Περιφέρειας που θα παρέμεναν.

Επειδή οι συζητήσεις θα έπρεπε να συνεχιστούν, και από τις δυο πλευρές (Διοίκηση - Σύλλογος) συμφωνήθηκε να μην είναι ανακοινώσιμη σε εκείνη τη φάση, η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Είναι προφανές ότι η πρόταση αυτή της Διοίκησης δεν έγινε δεκτή από τον Σύλλογο και σήμερα μετά από μια σειρά ανεπίσημων επαφών είτε του Προεδρείου, είτε ατομικά συνδικαλιστών με την Διοίκηση προστέθηκαν άλλα τρία Υποκαταστήματα με αποτέλεσμα αυτά που φέρονται να "σώζονται" να φτάνουν τα έντεκα.

Δυστυχώς από όλες τις πλευρές τα παπαγαλάκια, για δικούς τους λόγους ο καθένας, άρχισαν να ανοίγουν το στόμα τους, δημιουργώντας μια αναστάτωση στους συναδέλφους που άκουγαν τους "έγκυρους" συνομιλητές τους να τους λένε πληροφορίες δήθεν εμπιστευτικά.

Συνάδελφοι,
Χτες ολοκληρώθηκε άλλος ένας γύρος συζητήσεων με την Διοίκηση.

Από πλευράς Διοίκησης επιδιώκεται η ομόφωνη εάν είναι δυνατόν συμφωνία του Συλλόγου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα "προσφέρει" την παραμονή ενός ακόμα υποκαταστήματος!!!

Η συμφωνία του Συλλόγου θα είναι το αντίβαρο εκείνο που θα εμφανίσει η Διοίκηση στις πιέσεις πάνω από 60 βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Δημάρχων και των Νομαρχών που ενώνουν τη φωνή τους μαζί μας για την παραμονή των Υποκαταστημάτων μας..

Εμείς θεωρούμε ότι το θέμα της παραμονής των Υποκαταστημάτων μας, δεν είναι θέμα "ευγενικής προσφοράς" της Διοίκησης, προσωπικών σχέσεων ή υπόγειων διαδρομών. Είναι θέμα ανθρώπων.

Όταν λοιπόν ακόμα και σήμερα το σχέδιο της σύμβασης δανεισμού στην Τράπεζα δεν έχει δοθεί καν σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου (την έχουν μόνο τα μέλη του Προεδρείου), αλλά κυρίως δεν έχει δοθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους, είναι αστείο να μιλάμε για άμεσο κλείσιμο Υποκαταστημάτων.

Για μας τα Υποκαταστήματα πρέπει να παραμείνουν και για τους ανθρώπους που υπηρετούν σε αυτά αλλά κυρίως για να βοηθούν και να αναπτύσσουν την παρουσία της Εταιρίας με την ισχυρή φυσική παρουσία της στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας μας.

Αυτοί που σήμερα σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν πολύ σύντομα θύελλες.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.