19 Μάι 2009

Υποκαταστήματα, παιδιά ενος κατώτερου θεού

Συνάδελφοι,

Όσο κυλάει ο καιρός, τόσο μεγαλώνει η εντατικοποίηση της δουλειάς στα Υποκαταστήματα.

Όσο κυλάει ο καιρός μεγαλώνει η αδιαφορία των διοικούντων απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας.

Όσο κυλάει ο καιρός τα Υποκαταστήματα αντί να ενισχύονται με προσωπικό, αποδυναμώνονται λόγω της εθελουσίας.

Όσο κυλάει ο καιρός μειώνονται οι υπογραφές και οι θέσεις ευθύνης, οι συνάδελφοι και οι πελάτες γυρνάνε μέσα στο Υποκατάστημα ή από όροφο σε όροφο με μια αποζημίωση, μια εξαγορά ή μια επιταγή στο χέρι για να βρουν μια υπογραφή (βέβαια το περιβόητο sox άλλα προβλέπει, αλλά στ' αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει Υποκατάστημα με το ελάχιστο προσωπικό που υπάρχει σήμερα, εφαρμόζοντας ακριβώς τα όσα το sox προβλέπει;)

Όσο κυλάει ο καιρός τα οργανογράμματα των υποκαταστημάτων γίνονται είδος πολυτελείας που χρησιμοποιείται για την παροχή ανέξοδων υποσχέσεων και όχι για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών.

Κάθε Υποκατάστημα είναι και μια μικρή πικρή ιστορία για το πώς μπορούν να καταντήσουν την πρώτη γραμμή της Εταιρίας.

Τα Υποκαταστήματα λειτουργούν πια με μια λέξη μόνο.

Φιλότιμο.

Γιατί τα περισσότερα λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο των εργαζόμενων, φιλότιμο βέβαια που δεν υπάρχει στην Διοίκηση.

Ο πολύξερος Διευθυντής λιανικής, αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων που μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσε μέρος τους, (πριν η σημερινή ουσιαστικά διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση ανακαλύψει την αξία του), αναλώνεται στο να κάνει αφ' υψηλού κριτική στους συναδέλφους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα περιμένουν όσοι συνεργάζονται μαζί του τόσα χρόνια να τον ακούσουν να λέει καλό λόγο για τον οποιονδήποτε συνάδελφο.

Η απαξίωση λοιπόν των υποκαταστημάτων οδηγεί σε απαξίωση των εργαζόμενων, οδηγεί στην απαξίωση της Εταιρίας μας.

Καλούμε την Διοίκηση να δώσει άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα των Υποκαταστημάτων ενισχύοντας τα με προσωπικό. Ας μεταφέρει προσωπικό από υποστηρικτικές μονάδες των κεντρικών τόσο στο Κεντρικό Κατάστημα, όσο και στο Υποκατάστημα Κηφισίας και ας προχωρήσει σε προσλήψεις στα Υποκαταστήματα της Περιφέρειας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο Σύλλογος να προχωρήσει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις στα Υποκαταστήματα, αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος, που θα εντείνεται όσο περνάει ο καιρός..

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.