10 Ιαν 2001

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ

Το Προεδρείο του Συλλόγου αποφάσισε να κυκλοφορήσει ανακοίνωση για να απαντήσει ουσιαστικά στην ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας.
Για να δικαιολογήσουν την πολιτική του yesmen απέναντι στην Διοίκηση, προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν ότι τάχα θεώρησαν ότι οποιαδήποτε προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας θα είχε αρνητικές εξελίξεις.
Για την ταμπακέρα όμως ούτε λέξη.
Ας ρωτήσουμε δημόσια πια τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ αλλά και της ΔΑΚΕ που εδώ και αρκετό καιρό προσφέρει σωσίβιο στήριξης στην πλειοψηφία του Συλλόγου.:
ü      Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Εταιρία ποτέ δεν είχε ζητήσει από τον Σύλλογο με τις νόμιμες διαδικασίες αναθεώρηση της Σ.Σ.Ε. που αφορούσε τα δάνεια;
ü      Είναι αλήθεια ή όχι ότι τους επισημάνθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Γ. Διευθυντή ότι το επιτόκιο 4% που ήθελαν να υπογράψουν τις αμέσως επόμενες μέρες θα έπεφτε (όπως και έπεσε) δραματικά;
ü      Είναι αλήθεια ή όχι ότι την Εταιρία το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η απεμπλοκή των επιτοκίων των δανείων από το επιτόκιο ταμιευτηρίου για ευνόητους λόγους;
ü      Είναι αλήθεια ή όχι ότι ο ισχυρισμός της παραγράφου που αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι δήθεν "αν τα επιτόκια ταμιευτηρίου έχουν πτωτική πορεία κάτω του 3,75% θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με απαραίτητη προϋπόθεση την περαιτέρω μείωση και ότι με την συμφωνία αυτή τα επιτόκια των παλαιών δανείων ευκολίας παραμένουν ως έχουν, ενώ των εκτάκτων αναγκών αναπροσαρμόζονται" είναι ψέματα, γιατί αφού το επιτόκιο έχει ήδη πέσει κάτω από το 3,75% χωρίς η σύμβαση να έχει υπογραφεί, μπορούν να κάνουν τώρα τις νέες διαπραγματεύσεις και να μην υπογράψουν επιτόκιο που έχει πάψει να ισχύει εδώ και 20 μέρες. Επίσης σε ότι αφορά την αναπροσαρμογή των δανείων που όπως αναφέρουν γίνεται με την νέα σύμβαση, τους πληροφορούμε ότι ισχύει ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Ας μην κομίζουν λοιπόν γλαύκα εις Αθήνας, αλλά ας μελετήσουν καλύτερα τις Συλλογικές Συμβάσεις και Συμφωνίες που ισχύουν.
ü      Είναι αλήθεια ή όχι ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ επικαλέστηκαν ναι μεν είναι μια κακή Σύμβαση, αλλά πρέπει να κρατήσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στον κο Φιλίππου, την στιγμή που τους επισημάνθηκε ότι ο ίδιος ο κος Φιλίππου δεν κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στο προηγούμενο Δ.Σ. για την αναγνώριση δύο ετών προϋπηρεσίας για κάθε χρόνο στο ομαδικό συμβόλαιο 2361/4 στους συναδέλφους που προέρχονται από τον Αστέρα.
ü      Είναι αλήθεια ή όχι ότι τους ζητήθηκε να υπογράψουν μόνο εφ' όσον ο Γενικός Διευθυντής τηρήσει την υπόσχεσή του και αρνήθηκαν;
ü      Είναι αλήθεια ή όχι ότι όλη η φασαρία έγινε για να κερδίσει η Εταιρία 15.000.000 δραχμές το χρόνο;
ü      Είναι αλήθεια ή όχι ότι αυτό που αναφέρουν ότι τάχα οι ανάγκες των συναδέλφων είναι αρκετά μεγάλες και γι' αυτό προχώρησαν στην σύμβαση είναι ψέματα γιατί στα μεν δάνεια ευκολίας υπήρχαν μόνο 10 εκκρεμείς αιτήσεις που θα ικανοποιούνταν όλες, στα δε δάνεια εκτάκτων αναγκών υπήρχαν 15 αιτήσεις από τις οποίες θα ικανοποιούνταν περίπου οι 10.
Για ποιες μεγάλες ανάγκες μιλούν λοιπόν. Μήπως για την μεγάλη ανάγκη τους να ικανοποιήσουν το αίτημα της Διοίκησης;
Το προεδρείο του Συλλόγου πριν βγάζει ανακοινώσεις καλό θα είναι να ανοίγει το λεξικό στην λέξη ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ας χρησιμοποιήσουν τον χρόνο τους για να μελετήσουν και να τοποθετηθούν επί της ουσίας στην πρόταση της παράταξής μας για τα κίνητρα παραμονής των συναδέλφων στην Εταιρία, αντί να την απορρίψουν επειδή μάλλον δεν μπόρεσαν να την καταλάβουν.
Ας τοποθετηθούν καθαρά στο θέμα των προσλήψεων που έχει θέσει σε συναντήσεις η Διοίκηση της Εταιρίας.
Υπαγόμαστε ή όχι στις διατάξεις του ΑΣΕΠ;
Αν υπαγόμαστε πως θα μπορέσουν να κάνουν προσλήψεις, αφού ο νόμος ορίζει ότι η αναγγελία των προσλήψεων έπρεπε να έχει γίνει μέχρι 31/12 και κάτι τέτοιο δεν έγινε. Θα παρανομήσουν άραγε;
Αν δεν υπαγόμαστε θα δεχτεί η πλειοψηφία του Συλλόγου να καταστρατηγηθεί ο Ο.Ε.Υ. έτσι ώστε οι προσληφθέντες να ενταχθούν με βαθμό Λογιστή, έτσι όπως ζητάει η Διοίκηση;
Τελευταίο αλλά πιο ουσιαστικό, έχουν αξιοποιήσει το προσωπικό της Εταιρίας, πριν φτάσουν να μιλούν για ανάγκη πρόσληψης 50 με 70 "μικρών στελεχών";
Συναδελφικά
Η Σ.Ε.
Υ.Γ. Ποιες άραγε είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση συναδέλφων που έχει κάνει το Προεδρείο του Συλλόγου στην Διοίκηση; Δεν μας τις λένε για να τις μάθουμε και εμείς;
Υ.Γ. 2 Τι έγινε με τις εργασίες εκσκαφής στην Συγγρού που κατά τον Κύριο Πανταλάκη θα ξεκινούσαν άμεσα. Μήπως λόγω της παγωνιάς πάγωσε το λάδι στα εκσκαφικά μηχανήματα ή μήπως περιμένουν από Ιταλία μεριά να τους υποδείξει εργολάβο ο Ιταλός Αρχιτέκτονας;
Υ.Γ. 3 Δεχτήκαμε από συνάδελφο που έχει αντιληφθεί πλήρως την διαδικασία επιλογής κατάληψη των θέσεων ευθύνης, την εκλαΐκευση του τρόπου αυτού, έτσι ώστε να γίνει κτήμα όλων των συναδέλφων. Την αναδημοσιεύουμε και τον ευχαριστούμε.
"Εν όψει των φετινών κρίσεων και προαγωγών που σημειώνουμε ότι θα γίνουν με το σύστημα της αξιοκρατικής αξιολόγησης, επισυνάπτουμε σχετική φωτογραφία με την πρέπουσα και υποδειγματική ΥΠΟΚΛΙΣΗ προς όλους τους συναδέλφους για εκμάθηση και εφαρμογή της από όλους τους ενδιαφερομένους."