04 Ιουν 2009

Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης(ΑΜΚΑ)

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) που θα είναι πια απαραίτητος για τις συναλλαγές με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τι είναι ο ΑΜΚΑ:

Ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι ουσιαστικά η ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε εργαζόμενου, συνταξιούχου και προστατευόμενου μέλους της οικογένειάς τους στη χώρα μας. Με τον ΑΜΚΑ θα εξυπηρετήστε πιο εύκολα και γρήγορα σε όλες σας τις συναλλαγές που αφορούν την εργασία και την ασφάλιση όπως: να προχωρήσετε σε έναρξη απασχόλησης και ασφάλισης, να καταβάλετε τις ασφαλιστικές σας εισφορές, να εκδώσετε ή να ανανεώσετε το βιβλιάριο ασθένειας, να πάρετε τη σύνταξή σας ή τις οποιεσδήποτε παροχές, επιδόματα και βοηθήματα και όλα αυτά με πολύ λιγότερες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ο ΑΜΚΑ αντικαθιστά τον Αριθμό Μητρώου (ΑΜ) που μέχρι σήμερα χορηγούν οι Ασφαλιστικοί Φορείς στους ασφαλιζόμενους και στους συνταξιούχους, κάνοντας τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη.

Έχω ΑΜΚΑ;

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Εταιρία μας έχουν ΑΜΚΑ που τους έχει εκδοθεί από το ΤΑΠΕ. Για επιβεβαίωση μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα http://www.amka.gr/AMKAGR/
Εκεί πληκτρολογώντας το Επίθετο, όνομα, Πατρώνυμο, όνομα μητέρας και ημερομηνία γέννησης μας εμφανίζεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης που έχουμε.

Έχει ΑΜΚΑ το παιδί μου;

Για τα παιδιά των συναδέλφων που είναι ασφαλισμένα στο Ταμείο μας (προστατευόμενα μέλη) θα τους δοθεί ΑΜΚΑ από τους συναδέλφους του Ταμείου. Για να εκδοθεί όμως θα πρέπει να στείλουμε στο Ταμείο ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή τον αριθμό οικογενειακής μερίδας. Στα προστατευόμενα μέλη που έχουν ταυτότητα αντί για τα παραπάνω μπορούμε να στείλουμε μια φωτοτυπία της ταυτότητας. Εάν υπάρχει ΑΦΜ του προστατευόμενου μέλους θα πρέπει να το γνωρίσουμε στο Ταμείο. Τα προστατευόμενα μέλη θα είναι κάτω από τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου. Η έκδοση του ΑΜΚΑ βέβαια θα πάρει λίγο χρόνο γιατί όπως ξέρουμε το το Ταμείο μας λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.




Τι γίνεται με την κάρτα ΑΜΚΑ;

Η κάρτα ΑΜΚΑ θα μας σταλεί στην διεύθυνση κατοικίας μας από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Για τον λόγο αυτό πρέπει τα στοιχεία που έχει το ΤΑΠΕ να είναι σωστά.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή αλλαγή στοιχείων η συνάδελφος που είναι υπεύθυνη για τον ΑΜΚΑ είναι η Βαρβάρα Σταμοπούλου στο τηλ. 9099688.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.