01 Ιουλ 2009

Δυνατότητα ασφάλισης με ατομικό Σ/λαιο των παιδιών που παύουν να καλύπτονται απο το ομαδικό μας.

Συνάδελφοι,

Πριν αρκετούς μήνες υπογράφτηκε τροποποίηση των όρων του ομαδικού μας συμβολαίου υγείας 2155/0.

Με βάση τους παλιούς όρους, αν οποιοδήποτε μέλος της ομάδας των συναδέλφων που είναι ασφαλισμένοι στο συμβόλαιο υγείας έχανε την ιδιότητά του, αυτόματα σταματούσε και η ασφάλισή του. Αυτό αφορούσε τα εξαρτώμενα μέλη δηλαδή τα παιδιά μας που σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου όταν συμπλήρωναν το 24ο έτος ηλικίας ή το 26ο εφ' όσον σπούδαζαν, η ασφάλισή τους διακοπτόταν, έβγαιναν από το συμβόλαιο και έμεναν χωρίς υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Με την τροποποίηση των όρων, για τα εξαρτώμενα μέλη μετά τη συμπλήρωση αντίστοιχα των παραπάνω ορίων ηλικίας, έχουν την δυνατότητα ασφάλισης σε ανάλογο συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης του κλάδου ατομικών ζωής. Η ασφάλιση αυτή θα λειτουργεί ως ατομικό συμβόλαιο χωρίς διαμεσολάβηση, χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας και με έκπτωση 30% στα ασφάλιστρα.

Η πολύ σωστή αυτή κίνηση αυτή που ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί κατά το σκέλος της παροχής έκπτωσης, κατά την άποψή μας πρέπει να συνοδευτεί και από την αφαίρεση των περιορισμών εκείνων που περιέχουν οι επιμέρους όροι των ατομικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων που προβλέπουν καθυστέρηση έναρξης συγκεκριμένων καλύψεων και την κατάργηση των εξωνοσοκομειακών καλύψεων μετά από μια ορισμένη ηλικία, μιας και το ατομικό συμβόλαιο που εκδίδει η Εταιρία είναι άμεση συνέχεια της κάλυψης που είχαμε από το ομαδικό συμβόλαιο.

 
Οι πιο κάτω λοιπόν εξαιρέσεις που παραθέτουμε, επιβάλλεται κατά την άποψή μας να μην ισχύουν στα εξαρτώμενα μέλη των συναδέλφων που συνάπτουν ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο σαν συνέχεια του συμβολαίου ομαδικής ασφάλισης 2155/0.

Οι ασθένειες που εκδηλώνονται εντός 30 ημερών από την έναρξη του ασφαλιστηρίου.

Έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης πριν την παρέλευση έξι μηνών λόγω ασθένειας που θα πραγματοποιηθούν σε κράτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίδομα τοκετού αν ο τοκετός λάβει χώρα πριν την πάροδο τουλάχιστον δυο ετών από την έναρξη ισχύος του συμβολαίου

Έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης για τα δυο πρώτα έτη της ασφάλισης που οφείλονται σε:
Ρευματικές ή εκφυλιστικές παθήσεις των οστών και αρθρώσεων.
Κήλη
Θεραπεία ή διόρθωση οφθαλμικών διαθλαστικών ανωμαλιών
Αιμορροΐδες, ραγάδα δακτυλίου, ρινικό διάφραγμα
Κύηση, αποβολή ή επιπλοκές τους.

Έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης για τις πρώτες 180 μέρες την ισχύ της ασφάλισης. που οφείλονται σε θεραπεία ή εγχείρηση αμυγδαλών ή γεννητικών οργάνων της γυναίκας.

Παράλληλα θα πρέπει να απαλειφθεί ο όρος που ορίζει ότι:
Οι εξωνοσοκομειακές καλύψεις ξεκινάνε 3 μήνες μετά την έναρξη του συμβολαίου και δεν παρέχονται μετά την ηλικία των 65 ετών

Τέλος κατά την άποψή μας θα μπορούσαν να μην ισχύουν οι εξαιρέσεις για συγγενείς παθήσεις, για την παχυσαρκία, και για Aids.


Συνάδελφοι,

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε ένα μπράβο στην Εταιρία μας που καλύπτει για τον πρώτο χρόνο της ζωής τους δωρεάν τα παιδιά που γεννιούνται στα μαιευτήρια του ομίλου Υγεία.
Όμως θα πρέπει να δώσει λίγο προσοχή και στα παιδιά των υπαλλήλων της που συνάπτουν ατομικό ασφαλιστήριο υγείας και να απαλείψει όρους που δεν είναι λογικό να υπάρχουν σε ένα τέτοιο συμβόλαιο που τυπικά και ουσιαστικά λειτουργεί σαν συνέχεια της κάλυψης του ομαδικού μας.

Παράλληλα θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην χορήγηση των εκπτώσεων που έχουν συμφωνηθεί με τον Σύλλογο για τα συμβόλαια αυτά και να μην κρύβεται πίσω από αστείες δικαιολογίες..



Συναδελφικά
Η Σ.Ε.