02 Αυγ 2001

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - Ε.Σ.ΚΙ ΜΑΖΙ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - Ε.Σ.ΚΙ ΜΑΖΙ
ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι (ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, πορεία Εταιρίας και τύχη υποκαταστημάτων), αλλά και τα προβλήματα που δημιούργησε η αυτοδυναμία μιας παράταξης στο Σύλλογο, απαιτούν την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των εργαζομένων.
Μπροστά σε εξελίξεις που τίποτα ευχάριστο δεν μπορούν να προμηνύουν για όλους μας, είναι απαραίτητο να ξεπεραστούν προσωπικές και παραταξιακές διαφορές, έτσι ώστε να μπορέσουμε ενωμένοι να αντιταχτούμε σε σενάρια και πρακτικές που στοχεύουν στην χειροτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου, αλλά και της αξιοπρέπειας μας.
Για τον λόγο αυτό οι παρατάξεις Ε.Σ.Κ.Ι. και Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή πορεία, αναγνωρίζοντας έμπρακτα ότι αυτά που ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μπορεί να χωρίζουν τους εργαζόμενους.
Με την πράξη αυτή θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους συναδέλφους μήνυμα ενότητας στην πράξη.
Την στιγμή που άλλοι συνδικαλιστές και παρατάξεις αποφασίζουν εκκαθαρίσεις και διασπάσεις, και αγνοούν ότι αυτοί που δίνουν δύναμη στους συνδικαλιστές μπορεί να είναι μόνο οι εργαζόμενοι, εμείς ξεπερνάμε τα παιχνιδάκια κορυφής και υλοποιούμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι απαίτηση όλων των εργαζομένων.
Τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και αν είναι δυνατόν η κοινή κάθοδος με ένα μόνο ψηφοδέλτιο όλων των εργαζομένων για το Δ.Σ. του Συλλόγου με κοινό διεκδικητικό πρόγραμμα.
Γι αυτό και επαναφέρουμε για μια ακόμα φορά δημόσια την πρόταση μας για κοινό ψηφοδέλτιο όλων των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Συλλόγου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να επιλέξουν αυτούς που νομίζουν ότι μπορεί να τους αντιπροσωπεύσουν καλύτερα, ανεξάρτητα από παρατάξεις.
Πιστεύουμε ότι οι άλλες παρατάξεις θα βάλουν επιτέλους την θέληση των εργαζομένων πάνω από το παραταξιακό και το προσωπικό συμφέρον των συνδικαλιστών τους.
Εμείς προσπαθούμε, με την πρόταση μας αυτή, να ανοίξουμε το δρόμο της ενότητας.
Η αποδοχή της πρότασης είναι στο χέρι σας.

Συναδελφικά
Οι Σ.Ε.