03 Αυγ 2001

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ
Συνάδελφοι,
Πως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη στάση της ΠΑΣΚΕ; Δεν φτάνει που με τις εσωτερικές κόντρες των στελεχών της δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του Συλλόγου μας, ψάχνει τώρα να βρει "σενάρια" με "συνεταίρους" (πως δεν ξαναθυμήθηκαν άραγε το '89) για να δικαιολογήσει τα χάλια της.
Η μέθοδος της αντιστροφής της πραγματικότητας είναι παλιά και γνώριμη. Πρώτος διδάξας ο Γκέμπελς.
Σαν παράταξη όχι μόνο δεν ευνοήσαμε και φυσικά πολύ περισσότερο δεν συμμετείχαμε σε καμία προσπάθεια "αμφισβήτησης της αυτοδυναμίας της ΠΑΣΚΕ", αλλά αντίθετα προσπαθήσαμε με την στάση μας να αποτρέψουμε την κρίση στην παράταξη αυτή (αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, όχι όμως και ο συντάκτης - Διευθυντής της ανακοίνωσης).
Κανένα Σωματείο κατά την γνώμη μας δεν λειτουργεί ομαλά, όταν σε μια παράταξη υπάρχουν εσωτερικές προστριβές και διαμάχες, προβλήματα μόνο μπορεί να δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούν να ψάχνουν και να φορτώνουν σε αόρατους εχθρούς τα δικά τους προβλήματα.
Όσο για την Σ.Σ.Ε. είναι γνωστό σε όλους από προηγούμενες ανακοινώσεις ότι είχε ήδη συμφωνηθεί πριν από τις παραιτήσεις και το "νέο προεδρείο" απλά έβαλε την τυπική υπογραφή μιας και φαίνεται είχαν άγχος ποιος θα υπογράψει. Μάλιστα μια, δυο εκκρεμότητες που υπήρχαν ούτε καν τις ξαναέθεσαν στην Διοίκηση.
Συνάδελφοι,
Η αντιμετώπιση των σύγχρονων εργασιακών προβλημάτων απαιτεί πια άλλη στάση και νοοτροπία , απαιτεί συγκρούσεις με την Διοίκηση. Συγκρούσεις όμως δεν θα γίνουν ποτέ από πειθήνια όργανα της εκάστοτε εξουσίας που καθοδηγούνται από ανεπίσημους κουμανταδόρους, Διευθυντές της Εταιρίας.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι αυτοδυναμίες και μάλιστα από κυβερνητικές παρατάξεις, οδηγούν σε αδιέξοδα και σε καταστάσεις άλωσης των συνδικαλιστικών οργάνων από την Διοίκηση και τα φερέφωνά της.
Είναι γνωστά τα ανταλλάγματα και οι υποσχέσεις που απλόχερα δίνονται κάθε φορά στους συναδέλφους από αυτούς που έχουν άμεση σχέση με την εξουσία, προκειμένου να εξασφαλίσουν οι ίδιοι τις θέσεις και τα οφέλη τους.
Συνάδελφοι,
Είναι καιρός πια με τις επιλογές σας να τους δείξετε την κατάντια τους.
Παλέψτε για την αξιοπρέπεια σας.
Σταματήστε τους.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

Υ.Γ. Ενημερώνουμε τον οργανωτικό γραμματέα του Συλλόγου ότι τα γραφεία του Συλλόγου είναι Βουλής 7, 8ος όροφος. Το γραφείο επί της Καρ. Σερβίας και Βουλής στον 2ο όροφο ανήκει στην Διεύθυνση Υποκαταστημάτων….