09 Σεπ 2009

Η επέτειος της ντροπής

Ας μην ξεχάσουμε αυτή την μέρα, 9 Σεπτέμβρη 2008, την μέρα που οι κκ. Αράπογλου, Παλαιολόγος, Λευθεριώτης και Παγώνης με πλήρη κυβερνητική κάλυψη, αποφάσισαν να μας ξεπουλήσουν.

"Η Εθνική Τράπεζα, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ανακοινώνει την πρόθεσή της να αναζητήσει στρατηγική συνεργασία με διεθνή ασφαλιστικό οίκο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικής Ασφαλιστικής και των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών του Ομίλου γενικότερα στην Ελλάδα, τη ΝΑ Ευρώπη και την Τουρκία. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Τράπεζας ο κ. Τάκης Αράπογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της ΕΤΕ, δήλωσε: "Δέσμευσή μας αποτελεί η επιτυχημένη περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η απόφασή μας να αναζητήσουμε επιχειρηματικό εταίρο είναι συνεπής προς τον στόχο που έχουμε θέσει να αξιοποιήσουμε, προς όφελος του Ομίλου μας, το πλήρες δυναμικό μας στο χώρο των ασφαλειών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες, παρέχοντας παράλληλα στην Εθνική Τράπεζα τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στις βασικές τραπεζικές της εργασίες."Ο κ. Δούκας Παλαιολόγος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, σχολίασε: "Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την ηγετική θέση μας στην Ελλάδα και τη δυναμική του δικτύου της Τράπεζας στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες ώστε να καταστούμε πρωταγωνιστές στην ασφαλιστική αγορά στην ΝΑ Ευρώπη και την Τουρκία. Η συνεργασία με διεθνή ασφαλιστική εταιρεία, αποδεδειγμένης εμπειρίας, υψηλής τεχνογνωσίας και ισχυρής κεφαλαιακής βάσης θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων μας. Η επιτυχής ανάπτυξη των εργασιών μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι η καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των εργαζομένων, του εταιρικού δικτύου και των πρακτόρων μας." Η Goldman Sachs International παρέχει στην ΕΤΕ συμβουλευτικές υπηρεσίες στην αναζήτηση στρατηγικού εταίρου."

Να θυμόμαστε αυτούς που προσπάθησαν να ξεπουλήσουν την Εταιρία, τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους.
Αυτούς που προσπάθησαν να ξεπουλήσουν την ιστορία.
Ας μην ξεχάσουμε τους αγώνες μας, εκεί που άπαντες πλην Λακεδαιμονίων είμαστε παρόντες.
Ας μην ξεχάσουμε το σύνθημα:

"Δεν πουλιέται η ΕΘΝΙΚΗ"
"Δεν πουλιέται η ιστορία"

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.