24 Σεπ 2009

Η ανεργία που βιώνουν οι συνάδελφοί μας είναι υπόθεση όλων μας

Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση των άνεργων συναδέλφων μας.

Δηλώσεις, μεγαλοστομίες, υποσχέσεις.

Αυτό βιώνουν οι συνάδελφοι μας των πέντε εταιριών που από προχτές βρίσκονται στο δρόμο.

700 ιστορίες που γράφονται στους δρόμους της ανεργίας.

Οι αλήτες που έπαιξαν την τύχη 700 οικογενειών εργαζόμενων, σήμερα θρασύτατα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάληξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαγωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο καλός εξυγιαντής της ασφαλιστικής αγοράς την ώρα που οι επί τρεις μήνες απλήρωτοι συνάδελφοι κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε.

Κατά την άποψή μας θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν τρεις κινήσεις για τους εργαζόμενους:

-          Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους απολυθήκαν και απέχουν μέχρι πέντε χρόνια από το όριο συνταξιοδότησης να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα με ειδική νομοθετική ρύθμιση.

-          Οι Εταιρίες που θα πάρουν την παραγωγή των πέντε εταιριών που έκλεισαν να υποχρεωθούν να προσλάβουν τόσους εργαζόμενους, όσους απαιτείται για την εξυπηρέτηση της παραγωγής αυτής.
Πιο συγκεκριμένα αν πχ. ο/η κάθε εργαζόμενος εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 600.000 ευρώ παραγωγή, να προσλαμβάνονται τόσοι εργαζόμενοι όσοι χρειάζονται για να καλύψουν τον μέσο όρο της παραγωγής που μεταφέρεται.
Αυτό οφείλει να το επιβάλει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε όποια ή όποιες εταιρίες δώσει την παραγωγή ζωής της Ασπίδας.
Αυτό οφείλει να το επιβάλει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών στα μέλη της.

-          Τέλος να προσλάβει το Επικουρικό κεφάλαιο επιπλέον εργαζόμενους αποκλειστικά από τους συναδέλφους μας που έχασαν την δουλειά τους, και όχι συγγενείς ή φίλους αυτών που το διοικούν, όπως συνήθως μέχρι σήμερα έκανε. Οι προσλήψεις στο Επικουρικό είναι αναγκαίες για να εξυπηρετηθεί ο πολύ μεγάλος αριθμός των ζημιών που θα πάνε σε αυτό.

Καθαρές κουβέντες.
Γιατί το πρόβλημα της ανεργίας του κλάδου μας δεν μπορεί να λυθεί μόνο με λόγια.
Γιατί τα λόγια δεν μπορούν να καλύψουν την απόγνωση που βιώνουν σήμερα οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μας.
Γιατί οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι .
Γιατί δεν μπορεί να ενταχθούν σε προεκλογικά παιχνίδια οι άνεργοι ασφαλιστικοί υπάλληλοι.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.