06 Φεβ 2001

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Συνάδελφοι,
Περιμέναμε επί μια εβδομάδα μήπως αποφασίσουν οι Π.Α.Σ.Κ.Ε. και η Δ.Α.Κ.Ε. (παρατάξεις που οι εκπρόσωποί τους έχουν εκλεγεί και συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Εταιρίας) να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της Εταιρίας για προσλήψεις προσωπικού. Δεν θεώρησαν φαίνεται σημαντικό να πληροφορήσουν τον κόσμο ότι η Εθνική αποφάσισε να προχωρήσει σε 70 προσλήψεις!!!!
Μην χαίρεστε όμως συνάδελφοι της πρώτης γραμμής, ότι επιτέλους η Εταιρία άκουσε τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού σε πολλές μονάδες της περιφέρειας αλλά και της Αττικής.
Όχι βέβαια. Αυτό θα προϋπέθετε ευαισθησία, ανθρωπιά, γνώση των προβλημάτων και κυρίως ενδιαφέρον για την λύση των προβλημάτων του προσωπικού αλλά και της εξυπηρέτησης του κοινού..
Αποφάσισαν να πάρουν 70 άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες λέει της έδρας!!!!
Μάλιστα συνάδελφοι, αποφάσισαν ότι όλοι εσείς που υπηρετείτε στην πρώτη γραμμή δεν χρειάζεστε ενίσχυση, καλά είστε και έτσι.
Αλήθεια δεν ντράπηκαν να ψηφίσουν όλοι τους στο Διοικητικό Συμβούλιο προσλήψεις μόνο για τα κεντρικά αφήνοντας τα υποκαταστήματα στην μοίρα τους;
Αλήθεια ούτε σ' αυτό το κορυφαίο θέμα ο Σύλλογος δεν θα αντιδράσει; Εκτός και αν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας θεωρούν ότι οι συνάδελφοι είναι μόνο για να τους ψηφίζουν.
Εκτός όμως από το θέμα των προσλήψεων αλλαγές λέει κυοφορούνται και στις Περιφερειακές μονάδες.
Με την ευκαιρία της συνταξιοδότησης αρκετών συναδέλφων οι διοικούντες σκέφτονται λέει να αλλάξουν την οργανωτική δομή της Περιφέρειας, καταργώντας τις κενές θέσεις Περιφερειακών Τομέων και αναβαθμίζοντας παράλληλα την Διεύθυνση Υποκαταστημάτων. Φαίνεται ότι γι' αυτούς η οργανωτική δομή αλλάζει ανάλογα με τα πρόσωπα που έχουν ή δεν έχουν να βολέψουν και όχι ανάλογα με τις ανάγκες της Εταιρίας.
Αρχίζει δυστυχώς να επιβεβαιώνεται έμπρακτα η φημολογία για κατάργηση υποκαταστημάτων τόσο με την μη ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και την μεταφορά αρμοδιοτήτων σε κεντρικές μονάδες.
Δεν μπορούν να κάνουν το αυτονόητο που θα έκανε κάθε άνθρωπος που έχει περάσει κάποιο διάστημα στην πρώτη γραμμή και ξέρει τις ανάγκες των υποκαταστημάτων.
Να αυξήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες και τα όρια των υποκαταστημάτων, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να καταφεύγουν για ψύλλου πήδημα στις κεντρικές μονάδες.
Πιστεύουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι των υποκαταστημάτων έχουν και τις γνώσεις και την ικανότητα να ανταποκριθούν σε όποια αυξημένη αρμοδιότητα, με μια φυσικά προϋπόθεση.
Αυτήν της έμπρακτης αναγνώρισης του έργου τους και τις ενίσχυσης όπου χρειάζεται σε προσωπικό πρώτης γραμμής.
Αυτό το απλό, πού όμως οι Διοικούντες είναι ανίκανοι να το κάνουν.
Γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η καρδιά της Εταιρίας χτυπάει και πρέπει να συνεχίσει να χτυπάει στα υποκαταστήματα.
Για το θέμα όμως των προσλήψεων και των διαδικασιών πρόσληψης αλλά κυρίως για ο μέλλον των υποκαταστημάτων και του προσωπικού θα χρειαστεί σίγουρα να επανέλθουμε.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.