20 Οκτ 2009

Προτάσεις - Δεσμεύσεις της Ρ.Π.

RP LOGO 2

Αθήνα 20/10/2009
Συνάδελφοι,.
 Θα θέλαμε από την πλευρά της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας" να καταθέσουμε δημόσια σε όλους τους συναδέλφους συγκεκριμένες προτάσεις - δεσμεύσεις της παράταξής μας για την επόμενη μέρα και να παρακαλέσουμε παρατάξεις και συναδέλφους να τοποθετηθούν ή να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις ή προτάσεις:
 1) Άμεση ενίσχυση των Υποκαταστημάτων μας με τακτικό προσωπικό. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι άθλιες συνθήκες εργασίας που προσβάλλουν το προσωπικό μας και απογοητεύουν τους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Παράλληλα να προσληφθούν άμεσα απολυμένοι συνάδελφοι μας, αλλά και παιδιά συναδέλφων. Οι κεντρικές μονάδες να αποκτήσουν το προσωπικό εκείνο που θα τους δώσει την δυνατότητα να μπορούν να ανταποκρίνονται στο έργο τους.
 2) Να προχωρήσει ο Σύλλογος σε επαφές με όλους τους βουλευτές της κυβέρνησης που πριν λίγους μόλις μήνες είχαν προσυπογράψει και στηρίξει το αίτημά μας για να μην κλείσουν τα Υποκαταστήματα, έτσι ώστε να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση στην Διοίκηση για άμεση επαναλειτουργία περιφερειακών Υποκαταστημάτων μας.
 3) Να μπορέσουμε σε συνεργασία με τον Σύλλογο της Εθνικής Τράπεζας να δώσουμε την δυνατότητα στους συναδέλφους που ήδη υπηρετούν στην ΕΤΕ και εφ' όσον το επιθυμούν, να μπορούν να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό της Τράπεζας, όταν και εάν το κρίνουν οι ίδιοι.
 4) Να επεξεργαστούμε και να προτείνουμε στην Διοίκηση τρόπους αύξησης των παροχών του ομαδικού συμβολαίου των νέων συναδέλφων αλλά και κατοχύρωσης των ήδη υπαρχόντων παροχών μέσω της αύξησης του εγγυημένου τεχνικού επιτοκίου.
5) Να πιέσουμε την Διοίκηση να καλύψει το έλλειμμα που δημιουργείται στο ΑΤΑΠΕ λόγω της εθελουσίας, έτσι ώστε τα αποθεματικά να εξασφαλίζουν την οικονομική του ευρωστία και στο μέλλον.
 6) Να ξεκινήσουμε την διαπραγμάτευση για εθελουσία με κίνητρα για τους συναδέλφους που μπορούν να αποχωρήσουν μέχρι τις 31/12/2010 και παράλληλα να εντείνουμε τις πιέσεις μας προς την κυβέρνηση για να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία του νόμου Πετραλιά για την καταγγελία χωρίς υπαιτιότητα του εργαζόμενου. Παράλληλα να επαναφέρουμε το θέμα της αυτοτέλειας των Ταμείων μας.
 7) Να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις με την Διοίκηση για να μπορέσουμε να κάνουμε το κτίριο της Λ. Συγγρού περισσότερο υγιεινό και φιλικό απέναντι στους εργαζόμενους. Η μοκέτα - φορέας σκόνης αλλά και εκατομμυρίων ακάρεων - και ο θόρυβος που στοιχειώνουν όλους μας πρέπει να πάρουν τέλος.
 8) Να κωδικοποιηθούν σε ένα ενιαίο κείμενο όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις, Πρακτικά Συμφωνίας ή πράξεις Διοίκησης έτσι ώστε να υπάρχει ένα πλήρες, σαφές και συγκεκριμένο κείμενο σχετικά με τα δικαιώματα και τις παροχές των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική. Ένα κείμενο που να είναι στην διάθεση όλων των συναδέλφων.
 9) Να κάνουμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας ακόμα πιο χρήσιμη και φιλική στους εργαζόμενους και να δώσουμε πρόσβαση στο forum των μελών του Συλλόγου μας και μέσω internet.
 10) Τα Δ.Σ. του Συλλόγου να είναι ανοιχτά σε όποια/ον συνάδελφο θέλει να τα παρακολουθήσει και τα πρακτικά των συνεδριάσεων (μαζί με τον μηνιαίο οικονομικό απολογισμό) να αναρτιόνται στο forum του Συλλόγου μας. Παράλληλα ο Σύλλογος να σχηματίσει θεματικές επιτροπές συναδέλφων για διάφορα θέματα για να κάνει την λειτουργία του πιο προσβάσιμη στον κάθε ένα και την κάθε μια συνάδελφο.
Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο για προτάσεις που μπορούν να διαμορφώσουν ακόμα καλύτερα την θέση των εργαζόμενων, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στην Εταιρία, να ισχυροποιήσουν τις κατακτήσεις μας.
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να μας κάνει ισχυρότερους απέναντι στην Διοίκηση.
Γιατί χρώμα μας είναι το χρώμα των εργαζομένων.
Αυτό το χρώμα θα προσπαθήσουμε να έχει και ο αυριανός Σύλλογος.

Συναδελφικά
Οι υποψήφιοι της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας"