12 Μαρ 2001

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ Τ.Α.Π.Ε.

Τ.Α.Π.Ε.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ Τ.Α.Π.Ε.

Συνάδελφοι,

Στην συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Γενικό Διευθυντή για το οργανόγραμμα, η παράταξή μας πρότεινε ειδικά για την θέση του προϊσταμένου του Τ.Α.Π.Ε. λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας που έχει ειδικά για το αμέσως προσεχές διάστημα λόγω του ασφαλιστικού, να υπάρχει η δυνατότητα στο Δ.Σ. του Συλλόγου να προτείνει δυο συναδέλφους στον Γενικό Διευθυντή προκειμένου να επιλέξει τον ένα για την θέση του Διευθυντή. Εφ' όσον δεν γινόταν δεκτή η παραπάνω πρόταση εναλλακτικά προτείναμε στην διαδικασία κατάληψης της συγκεκριμένης θέσης να υπάρχει εκπρόσωπος του Συλλόγου.
Η πρότασή μας αυτή βέβαια δεν περιείχε και δεν θα μπορούσε να περιέχει το στοιχείο της συνδιοίκησης. Απλά για το Τ.Α.Π.Ε. θεωρούμε ότι υπάρχει άμεσο και κορυφαίο ενδιαφέρον των εργαζομένων μιας και ο/η συνάδελφος που θα αναλάβει, θα έχει πέρα από τα διαδικαστικά ζητήματα λειτουργίας του Ταμείου -στα οποία βέβαια δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όποιος/α και να επιλεγεί θα τα καταφέρει-, το κύριο βάρος της διαπραγμάτευσης με την πολιτεία για το μέλλον του Ταμείου μας.
Και σ' αυτό το κορυφαίο θέμα ο Σύλλογος κατά την άποψή μας θα έπρεπε να έχει θέση και άποψη.
Προς τιμήν του ο Γ. Διευθυντής υιοθέτησε την πρόταση μας και ζήτησε από τον Σύλλογο να του κάνει πρόταση με τουλάχιστον δύο συναδέλφους για να επιλέξει.
Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος μέσω των εκπροσώπων του στο Δ.Σ. του Τ.Α.Π.Ε. είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένος να τοποθετηθεί υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας το πρόσωπο που η Διοίκηση θα προτείνει, μιας και το καταστατικό του Τ.Α.Π.Ε. προβλέπει ότι η Εταιρία απλώς προτείνει και η απόφαση για το ποιος θα αναλάβει γίνεται από το Δ.Σ. του ΤΑΠΕ και όχι αποκλειστικά από τον Γενικό Διευθυντή όπως σε όλες τις άλλες θέσεις ευθύνης της Εταιρίας.
Έτσι λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεδρίασε σήμερα με αποκλειστικό θέμα την εισήγηση στον Γεν. Διευθυντή κο Φιλίππου σχετικά με την κατάληψη της θέσης του προϊσταμένου του Τ.Α.Π.Ε.
Εκεί με απόφαση που πάρθηκε με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ αλλά και της ΔΑΚΕ ο Σύλλογος αποφάσισε να μην προτείνει κανέναν και να αφήσει αποκλειστικά την ευθύνη της πρότασης στην Εταιρία. Μάλιστα ειδικά γι' αυτή την θέση η ΠΑΣΚΕ με την αυτοδυναμία της πέρασε την άποψη ότι δεν μας ενδιαφέρει καν ο τρόπος επιλογής (αν δηλαδή γίνει μέσα από την διαδικασία επιλογής ή με απ' ευθείας πρόταση του Γ. Διευθυντή), ενώ η ΔΑΚΕ επέμενε στην πρότασή της για αναβάθμιση του ΤΑΠΕ σε Διεύθυνση, με την άποψη ότι δεν την ενδιαφέρουν τα πρόσωπα λες και η μετατροπή του ΤΑΠΕ σε Διεύθυνση θα ήταν το μαγικό ραβδί που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και την ποιότητα εξυπηρέτησης του Ταμείου.
Η παράταξή μας πρότεινε επίσης την άμεση ενίσχυση του ΤΑΠΕ με προσωπικό προκειμένου να υπάρχει γρηγορότερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων, μιας και σήμερα ο μέσος χρόνος πληρωμής των νοσηλίων αγγίζει τους δυο μήνες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί.
Συνάδελφοι,
Μπροστά σε ένα ασφαλιστικό οδοστρωτήρα, δικαιωμάτων, που θα ανοίξει τους αμέσως επόμενους μήνες θεωρούμε ότι το θέμα του Ταμείου μας είναι το κορυφαίο ζήτημα που θα αντιμετωπίσουμε.
Γι' αυτό τον λόγο θεωρήσαμε ότι το θέμα του συναδέλφου που θα τοποθετηθεί επικεφαλής του Ταμείου, είναι ένα θέμα που αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους.
Για τον λόγο αυτό η θέση του Πόντιου Πιλάτου που επιλέχτηκε από την πλειοψηφία του Συλλόγου, πιστεύουμε ότι είναι μια πράξη φυγομαχίας και σαν τέτοια δεν μπορούμε παρά να την καταδικάσουμε.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.