30 Οκτ 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Αθήνα 30/10/2009
Συνάδελφοι,
Η παράταξή μας θέλει να καταγγείλει την διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής γιατί ενώ εκατοντάδες απολυμένοι άνεργοι συνάδελφοι μας βρίσκονται στον δρόμο προσπαθώντας να επιβιώσουν, ενώ δεκάδες παιδιά συναδέλφων μας βρίσκονται στις ουρές του ταμείου ανεργίας, χτες αποφάσισε και προσέλαβε με σύμβαση έργου 20 άτομα για καταχώρηση συμβολαίων αυτοκινήτων και πυρός.
Γράφοντας στα παλιά της παπούτσια κανονισμούς, δεοντολογία και ηθική κάνοντας το παράνομο να είναι και ανήθικο, άφησε συνειδητά εκτός εργασίας - έστω και προσωρινής - εξειδικευμένους συναδέλφους μας αλλά και παιδιά συναδέλφων για να εξυπηρετήσει ποιος ξέρει τι και ποιους.
Βρίσκοντας ευκαιρία, μια μέρα πριν τις εκλογές του Συλλόγου μας, έπαιξε με το πιο ευαίσθητο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων.
Τη δουλειά τους.
Κύριε Παλαιολόγε, κύριε Λευθεριώτη και κύριε Παγώνη μετά και την χθεσινή σας πράξη, το μόνο έντιμο που μπορείτε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε.
Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
Δεν πιστεύουμε βέβαια ότι θα το κάνετε.
Γιατί για να παραιτηθεί κάποιος χρειάζεται φιλότιμο.
Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

ΥΓ1: Το θέμα των άνεργων παιδιών των συναδέλφων αγαπητοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ θεωρούμε ότι είναι αρκετά ευαίσθητο για αστειάκια του τύπου ότι "Στην πορεία των ετών απεδείχθη ότι ήταν αντίθετοι γιατί τα παιδιά τους τότε ήταν μικρά σε ηλικία και δεν έψαχναν για δουλειά."
Το να προκαλείτε ειδικά ορισμένοι από τους επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ όλους τους συναδέλφους που παρακαλάνε για να βρει δουλειά το παιδί τους, είναι τουλάχιστον ανέντιμο.
ΥΓ2: Η ΠΑΣΚΕ άραγε υπάρχει πουθενά; Περιμένει να συγκροτηθεί σε σώμα ο Σύλλογος; Ή μήπως απλά θα περιμένει να αλλάξει κάποια στιγμή η Διοίκηση;
Μήπως οι ανέξοδες ανακοινώσεις βολεύουν τελικά αρκετά;