10 Μαρ 2010

Την Πέμπτη 11 Μάρτη συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία

Γενική Απεργία (που σημαίνει ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ)

Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση, ανατρέποντας πλήρως τις προεκλογικές της υποσχέσεις, στη βάση των οποίων εκλέχτηκε, οδηγεί, καθοδηγούμενη και χειροκροτούμενη από τους ισχυρούς της Ευρώπης και της Αμερικής, τους Έλληνες πολίτες σε οικονομικό αδιέξοδο, δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρές, οικογενειακές τραγωδίες.
Γκρεμίζονται κοινωνικές παροχές δεκαετιών, υπονομεύεται το εργασιακό μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Στο στόχαστρο έχει μπει το όποιο εργασιακό δικαίωμα, η όποια κοινωνική ασφάλιση, ό,τι απέμεινε από το ουσιαστικά ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος.
Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι με την ανυπαρξία εισοδήματος των λαϊκών μαζών, η οικονομία θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο. Τα ίδια υποστήριζε και ο νυν πρωθυπουργός προεκλογικά, "κατακεραυνώνοντας" το πρόγραμμα της τότε κυβέρνησης, φορώντας τη μάσκα του φιλολαϊκού ηγέτη.
Τώρα όμως ψηφίσαμε. Βγήκε η μάσκα και νομοθετούνται αντιλαϊκά μέτρα. Μέτρα που δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.
Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι της κρίσης κυκλοφορούν ελεύθεροι, με τα πλούτη τους (που απέκτησαν νόμιμα ή παράνομα, πάντως ανήθικα,) ανέγγιχτα.
Την ίδια ώρα οι επί χρόνια κερδοφόρες Τράπεζες συνεχίζουν - εν μέσω κρίσης - να είναι κερδοφόρες, έχοντας ήδη "βοηθηθεί" με δισεκατομμύρια ευρώ μόλις πέρυσι.
Την ίδια ώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι μεγαλοαπατεώνες, χαρίζονται πρόστιμα εκατομμυρίων, οι υπεύθυνοι για το κατάντημα της οικονομίας, υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων γίνονται τιμητές και εκφέρουν άποψη, ενώ θα έπρεπε το λιγότερο να σιωπούν.
Όλα αυτά και όλους αυτούς τους επαγγελματίες του ψεύδους και της απάτης υπάρχει τρόπος να τους σταματήσουμε.
Η λαϊκή αντίδραση να είναι καθολική και διαρκής.
Η υπεράσπισή των δικαιωμάτων μας είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Τώρα είναι η στιγμή να κατέβουμε στους δρόμους και να αλλάξουμε το μέλλον που ετοιμάζουν για μας.
Το μέλημα πολλών εργαζόμενων για το "χαμένο" μεροκάματο της απεργίας, που τους υπαγορεύει να μην απεργούν και να μην έρχονται στη διαδήλωση, οδηγεί με βεβαιότητα στην απώλεια ολόκληρων μισθών και μάλιστα για πολλά χρόνια, και στη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματός μας.
Ένα πράγμα μόνο λογαριάζουν αυτοί που αποφασίζουν κυνικά για τη διάλυση της κοινωνίας και της οικογένειας. Την μαζική ειρηνική αντίδραση του λαού.
Όχι στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας
Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου.
Όλοι στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στο π.Άρεως στις 11 πμ.