27 Μάι 2010

Συγκέντρωση για τους απολυμένους συναδέλφους μας σήμερα Πέμπτη 27/5/2010 στις 3:30 μ.μ. έξω απο την ΕΠΕΙΑ ( Υπατίας 5)

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του κλαδικού Σωματίου για συγκέντρωση σήμερσα στις 15:30 έξω από τα γραφεία της ΕΠΕΙΑ.
Όσοι συνάδελφοι μπορούν ας ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια που γίνεται για να δοθούν οι αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα στους απολυμένους συναδέλφους μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(Σ.Υ.Α.Ε.)

Αθήνα 27 Μάη 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Είμαστε στον ένατο μήνα από το κλείσιμο πέντε ασφαλιστικών εταιριών και ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί οι αποζημιώσεις και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των απολυμένων συναδέλφων μας.
Όλο αυτό το διάστημα η Ομοσπονδία μας και ο ΣΥΑΕ με συνεχείς παρεμβάσεις πέτυχαν την καταβολή κάποιων μικρών προκαταβολών αλλά και την υπόσχεση ότι μέχρι το Πάσχα που μας πέρασε θα είχε λήξει το θέμα της εξόφλησης όλων των οφειλομένων.
Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους το θέμα δεν λύθηκε. Και ενώ φαινόταν ότι όλα είναι έτοιμα αμέσως μετά το Πάσχα, προέκυψε νέα τεχνητή εμπλοκή από αυθαίρετες ερμηνείες, που δίνουν συγκεκριμένα-γνωστά άτομα, περί δεδουλευμένων, αποζημιώσεων και αποθεματικών.
Οι απολυμένοι συνάδελφοί μας από τον όμιλο της ΑΣΠΙΣ, το συντονιστικό τους και ο Σύλλογος οργανώνουν σήμερα Πέμπτη 27/5/2010 στις 3:30 μ.μ. έξω από τα γραφεία της ΕΠΕΙΑ στην οδό Υπατίας 5 (πίσω από την Μητρόπολη), συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας να σταματήσουν οι αρμόδιοι τον εμπαιγμό όλων των απολυμένων, με την προβολή διαφόρων προφάσεων και να αποφασίσουν την αποδέσμευση των ποσών που χρειάζονται για την εξόφληση των οφειλομένων.
Καλούν τους εμπλεκόμενους φορείς να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους ξεπερνώντας οποιαδήποτε γραφειοκρατικά προβλήματα.
Είναι πλέον ντροπή να εμπαίζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι τόσους μήνες και να μην συναισθάνονται οι αρμόδιοι τα προβλήματα που τους δημιουργούν με την στάση τους.

Σε μια εποχή που όλα τα δικαιώματά μας αμφισβητούνται θα πρέπει καθημερινά να δίνουμε τον αγώνα για την υπεράσπισή τους. Σήμερα, όταν χάνουμε την δουλειά μας, επιχειρούν να μειώσουν ακόμη και αυτό το δικαίωμα της αποζημίωσης. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Αύριο ίσως να είμαστε εμείς που θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα.
Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να έρθει στην σημερινή συγκέντρωση και να διεκδικήσει στην πράξη το αυτονόητο. Την εφαρμογή του νόμου. Την εξασφάλιση των εργασιακών του δικαιωμάτων.
Πέμπτη 27/5/2010 στις 3:30 μ.μ.
στα γραφεία της ΕΠΕΙΑ
Υπατίας 5 (πίσω από την Μητρόπολη)
Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας

Για το Δ.Σ.