07 Ιουλ 2010

Conciliarius ante portas

RP LOGO 2

Συνάδελφοι,

Η ανακοίνωση από πλευράς της Διοίκησης της Εταιρίας της απόφασής της για πρόσληψη 9 νέων ειδικών συμβούλων, θεωρούμε ότι αποτελεί μια βάναυση πρόκληση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους της Εταιρίας μας.

Σε ένα χρονικό διάστημα που δεν θα είναι μεγάλο, δεν θα είμαστε πια Εταιρία.
Θα είμαστε μια ετερόκλητη πρόχειρη συρραφή εργαζόμενων διαφόρων εταιριών και συμβούλων διαφόρων ταχυτήτων.

Ήδη σήμερα ο αριθμός των απασχολούμενων μέσω εταιριών ενοικίασης προσωπικού έχει ξεπεράσει τα 150 άτομα. Πάνω από 50 άτομα δίνουν τις συμβουλές τους μέσω διαφόρων συμβάσεων συνεργασίας ατομικών ή εταιρικών. Πάνω από 40 άτομα δουλεύουν outsoursing σε άλλες εταιρίες για λογαριασμό της Εταιρίας μας, στο όνομα της Εθνικής.
Σύνολο: Πάνω από 240 εργαζόμενοι σε σύνολο 880 που απασχολούνται (εκτός των συναδέλφων που δουλεύουν "δανεικοί" στην τράπεζα). Ένας στους τέσσερις με βηματισμό που πλησιάζει τον έναν στους τρεις, ενώ εργάζεται για την Εταιρία, δεν είναι οργανικά ενταγμένος σε αυτήν!!
Μιλάμε για εργαζόμενους με διαφορετικά μισθολόγια, διαφορετικά δικαιώματα, διαφορετικές συλλογικές συμβάσεις, με ή χωρίς συγκεκριμένο ωράριο.

Έτσι πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της Εταιρίας μας.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια εταιρία που μπορεί να είναι βιώσιμη στο μέλλον.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για όραμα και προοπτική.

Δεν αξίζει τέτοια τύχη η Εταιρία μας
Δεν το αξίζουν τα 119 χρόνια συνεχούς παρουσίας της δίπλα στον Έλληνα ασφαλισμένο.
Δεν το αξίζουν καν οι εργαζόμενοι σε αυτήν μέσω ενοικίασης.
Δεν το αξίζουν οι πελάτες της, οι συνεργάτες της,
Δεν το αξίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι απόμαχοι των προηγούμενων χρόνων που μάτωσαν και ματώνουν για την φανέλα της Εθνικής.

Καλούμε για μια ακόμα φορά την Διοίκηση να προχωρήσει πέρα από την λαγνεία για τους αριθμούς στο να δεί και να αφουγκραστεί τους Ανθρώπους της.

Αυτούς που την έφεραν, την κράτησαν και την κρατούν στην θέση που βρίσκεται σήμερα, στην πρώτη θέση της αγοράς.

Γιατί η Εταιρία είναι οι άνθρωποί της. Δεν είναι τα λογιστικά φύλλα, οι αριθμοί, οι συμβουλάτορες που δεν έχουν πουλήσει ποτέ στην ζωή τους ούτε μια ασφάλεια.

Είναι οι άνθρωποι που πρέπει να υπάρχουν για να κοιτάξουν τα ανείσπρακτα που είναι πια ένας βραχνάς που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Εταιρία.

Είναι οι άνθρωποι που πρέπει να υπάρχουν στους κλάδους για να κάνουν σωστή ανάληψη και διακανονισμό ζημιών που δεν θα χαρίζει λεφτά, αλλά θα αποζημιώνει τίμια τον ζημιωθέντα.

Είναι οι άνθρωποι που πρέπει να υπάρχουν στις υποστηρικτικές μονάδες που αγωνίζονται πίσω από την βιτρίνα για να λειτουργεί σωστά η Εταιρία μας.

Είναι οι άνθρωποί μας στην Τράπεζα, οι συνάδελφοί μας που εξαναγκάστηκαν βίαια να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους.

Είναι πρώτα από όλους οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, οι άνθρωποι των Υποκαταστημάτων, αυτοί που έχουν ξεχαστεί να φυλάνε μόνοι τους τις Θερμοπύλες της ύπαρξης της Εταιρίας μας.

Δεν χρειάζονται άλλοι σύμβουλοι στην Εταιρία μας.
Προσωπικό χρειάζεται, προσωπικό πρώτης γραμμής που να μπεί στην μάχη της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης των πελατών μας.
Γιατί αν χαθεί η μάχη της καθημερινότητας, θα χαθεί και η Εταιρία μας.

Και τότε οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι πολυεθνικοί ανταγωνιστές μας, που θα προσλάβουν με την σειρά τους σημερινούς ειδικούς συμβούλους που έχετε θεοποιήσει.
Αν χαθεί η μάχη της καθημερινότητας ο πολίτης θα πληρώνει πολύ πιο ακριβά ασφάλιστρα και θα αγωνιά για την αποζημίωσή του.

Αν αυτός είναι ο στόχος σας μπορείτε να προχωρήσετε σε αποφάσεις που θάχουν την γενική κατακραυγή όλων μας.

Ελπίζουμε ότι είστε στην Εταιρία μας για κάτι καλύτερο.
Για να χτίσετε και να εδραιώσετε την παρουσία της στην ασφαλιστική αγορά και όχι για να την γκρεμίσετε.

Συνάδελφοι,

Μόνος εναλλακτικός δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον μας, είναι η συλλογικότητα και η συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο.
Η στήριξή του είναι στήριξη για το μέλλον όλων μας.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.