04 Οκτ 2010

Αναβάλλονται οι προαγωγές λόγω ΑΤΑΠΕ!!!!!!

Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες ένα σήριαλ με σκηνοθέτη την Διοίκηση της Εταιρίας μας, με πολλά επεισόδια για το θέμα των προαγωγών των εργαζόμενων.

Την Παρασκευή η Διοίκηση μας ενημέρωσε ότι μια παράταξη ζήτησε την αναβολή των προαγωγών εξ αιτίας των εκλογών του Ταμείου μας. Αναβολή που όμως δεν έχει ζητηθεί φυσικά, ούτε από το Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ, ούτε βέβαια από το Δ.Σ. του Συλλόγου!!

Θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ταμείου Πρόνοιας που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συνδικαλιστικές ή δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές, σαν πρόσχημα από την Διοίκηση για να αφήνει υποσχέσεις προαγωγής με την λογική του ότι "το τάξιμο δεν χαλάει, το δόσιμο χαλάει".

Θέλουμε να καταγγείλουμε προσωπικά τον κο Μ. Μωυσή που για μια ακόμα φορά δεν στάθηκε ικανός να τηρήσει τις προσωπικές του δεσμεύσεις σε σχέση με τον χρόνο των προαγωγών και χρησιμοποιείται σαν κοινός ψηφοσυλλέκτης.

Το παιχνίδι βλέπετε προσπαθούν να το κάνουν στημένο και στα μέτρα τους.

Ακόμα και το επίδομα ευδόκιμης παραμονής δεν δίνεται στους συναδέλφους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις, παρά την σαφέστατη πρόβλεψη του ΕΚΕ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε προσωπικές πιέσεις και παραινέσεις από την πλευρά της Διοίκησης για στήριξη των εκλεκτών της υποψηφίων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο του ΑΤΑΠΕ.

Δεν θα παρακολουθήσουμε τον κατήφορο που έχει πάρει η Διοίκηση.

Θεωρούμε ότι το Ταμείο μας είναι πολύ σοβαρό θέμα για τους εργαζόμενους και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο από την Διοίκηση με την χρησιμοποίηση των προαγωγών για βοήθεια συγκεκριμένων υποψηφίων..

Όμως επειδή το Ταμείο μας είναι πολύ σοβαρό θέμα και θα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει και να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του στο μέλλον, η επιλογή των εκπροσώπων μας σε αυτό πρέπει να γίνει με αποκλειστικά κριτήριο την εμπιστοσύνη στους συναδέλφους που έχουν βάλει υποψηφιότητα για το Δ.Σ. του Ταμείου με βάση τις απόψεις τους για το μέλλον του Ταμείου και όχι θολές υποσχέσεις για δήθεν προαγωγές και θέσεις. Στο κάτω κάτω, μπορεί να ξεγελάσεις λίγους για πολύ και πολλούς για λίγο διάστημα.
Να είναι σίγουροι όμως οι κύριοι της Διοίκησης ότι δεν μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς εργαζόμενους για πολύ διάστημα.

Η Διοίκηση να πάψει άμεσα να παρεμβαίνει στις υποθέσεις των εργαζομένων.
Ο ρόλος της είναι να πάει μπροστά την Εταιρία μας. Όχι να σπονσονάρει συγκεκριμένους υποψήφιους..

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

ΥΓ: Αλήθεια η θέση των εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ για την αναβολή των προαγωγών ποια είναι;