01 Ιουλ 2011

Ο Ρούνι Ρούνι, το ύπουλο κακό και μοχθηρό γουρούνι έρχεται....

Συνάδελφοι,

Η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που είχε λήξει στις 31/12/2010 από σήμερα έχει πάψει να ισχύει σύμφωνα με την νομοθεσία που προβλέπει ότι:

"Οι κανονιστικοί όροι συλλογικής σύμβασης, που έληξε ή καταγγέλθηκε, εξακολουθούν να ισχύουν για ένα εξάμηνο και εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 8.
 
Μετά την πάροδο του εξαμήνου οι υφιστάμενοι όροι εργασίας εξακολουθούν να ισχύουν μέχρις ότου λυθεί ή τροποποιηθεί η ατομική σχέση εργασίας."

Έτσι από σήμερα οτιδήποτε ίσχυε τόσο σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων, όσο και επίπεδο αμοιβών, αποτελούν μέρος της ατομικής μας σύμβασης εργασίας και δεν μπορεί να μεταβληθούν παρά μόνον εφ' όσον το αποδεχτεί ο εργαζόμενος μετά από ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη.

Η Διοίκηση των κκ Θεόκλητου και Κατσουρίδη επέλεξε να αρνηθεί να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση ακόμα και με μηδενικές αυξήσεις.
Επέλεξε για πρώτη φορά στην ιστορία της Εταιρίας μας να εφαρμόσει μοντέλο ακραίων εργασιακών σχέσεων κρατώντας όμηρους όλους τους εργαζόμενους.
Το επόμενο βήμα που έχει δικαίωμα με βάση τον νόμο να κάνει είναι να καλεί ξεχωριστά κάθε έναν και καθεμία εργαζόμενη και να διαπραγματεύεται όρους εργασίας και αμοιβές ατομικά μαζί τους.

Καθιστώντας έτσι καθημερινό συστατικό φόβου και εργασιακής ανασφάλειας την δυνατότητα του ισχυρού να διαπραγματεύεται και να επιβάλλει δραματική χειροτέρευση όρων και αμοιβών εργασίας απέναντι στον ανίσχυρο μεμονωμένο εργαζόμενο. Κι ας φαντάζονται κάποιοι ότι θα έχουν καλύτερη εξέλιξη μιας "και αξίζουν" και έτσι θα ξεχωρίσουν από την "πλέμπα" και την "ισοπέδωση" του ενιαίου μισθολόγιου. Στο τέλος όλοι χαμένοι θα είμαστε. Και αυτό έχει αποδειχτεί και διαχρονικά και ιστορικά χωρίς καμία εξαίρεση

Και αυτό αποτελεί συνέχεια στην καθημερινή απαξίωση των εργαζόμενων, αποτελεί συνέχεια στην πολιτική άρνησης της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρίας μας την στιγμή που δεκάδες "σύμβουλοι" αλωνίζουν κυριολεκτικά στα γραφεία της Λ. Συγγρού. Η την στιγμή που η ανώτατη διοικητική πυραμίδα της Εταιρίας αυξάνεται σε πλήθος γεωμετρικά φτάνοντας ήδη τα επτά άτομα

Μόνος δρόμος και διέξοδος, το να δώσουμε στην Διοίκηση να καταλάβει ότι είμαστε απέναντί της στις προσπάθειες αλλά και τις πρακτικές που μας μειώνουν σαν εργαζόμενους και σαν ανθρώπους.

Μόνος δρόμος και διέξοδος, η ενότητα όλων μας.
Είτε του μόνιμου είτε του προσωπικού με άλλες σχέσεις εργασίας.

Ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό και μοχθηρό γουρούνι έφτασε πια μπροστά στο σπίτι μας.

Θα δεχτούμε να μας φάει αμάσητους ή θα το παλέψουμε;
 
Η απόφαση δική μας.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.