06 Ιουλ 2011

Η Ελληνική δικαιοσύνη απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής εναντίον συναδέλφου μας

Συνάδελφοι,

Χθες εκδικάστηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Εθνικής Ασφαλιστικής εναντίον του συναδέλφου μας Μπάμπη Κανατσούλη και ζητήθηκε προσωρινή διαταγή προκειμένου να κατασχεθούν οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία του συναδέλφου μας, ακόμα και η παροχή του ομαδικού συμβολαίου, για αδικήματα τα οποία η Εταιρία θεωρεί ότι διέπραξε.

Ήταν μια πρωτοφανής εμπαθής ενέργεια της Διοίκησης της Εταιρίας προκειμένου να εξοντώσει τον συνάδελφο μας.
Ήταν μια συνέχεια αναμενόμενη.
Όταν παραβίασαν τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας και αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις διατάξεις του.
Όταν αρνήθηκαν το δικαίωμα στην απολογία του συναδέλφου.
Όταν αρνήθηκαν να συγκαλέσουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Εταιρίας.
Όταν αρνήθηκαν να παρουσιάσουν, ακόμα και στα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρίας, την έκθεση του Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΤΕ με το πρόσχημα ότι είναι απόρρητη.
Όταν αποφάσισαν με τρίλεπτη συζήτηση να απολύσουν ένα εργαζόμενο,

τότε το να ζητήσεις να εξοντωθεί προσωπικά οικονομικά και οικογενειακά δεν θα αποτελούσε έκπληξη.

Όμως…

Η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε καθ' ολοκληρία τις αιτιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής, έτσι όπως παρουσιάστηκαν από την νομική υπηρεσία της ΕΤΕ.που συνεπικουρείτο με στέλεχος της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας και απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής.
 
Συνάδελφοι,
 
Πιστεύουμε ότι η στάση που κρατήσαμε και που έλεγε ότι δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανέναν χωρίς να έχει ακολουθηθεί η πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται στον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας δικαιώθηκε με την χθεσινή απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
 
Δείχνει ότι δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε να θεωρούμε εκ προοιμίου ότι κάθε έλεγχος που γίνεται από αναρμόδιους παράγοντες θα δίνει σωστό αποτέλεσμα.
Ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να καταδικάσουμε συναδέλφους μας.
 
Δεν πρέπει να ακυρώνουμε την πειθαρχική διαδικασία της Εταιρίας μας που έχει αποδείξει ότι έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια στο όνομα αδιαφανών διαδικασιών ελέγχου.
 
Καλούμε την Εταιρία να καταβάλλει άμεσα την παροχή του ομαδικού συμβολαίου στον συνάδελφο.
 
Συναδελφικά
Η Σ.Ε.