25 Αυγ 2011

Οι καρακάξες της Διοίκησης δεν ξεκουράζονται το καλοκαίρι

Συνάδελφοι,

Πέρυσι το Δεκέμβρη μας έλεγαν ότι θα κοπεί το δώρο Χριστουγέννων, φέτος το Μάρτη έκραζαν δήθεν εμπιστευτικά ότι κινδυνεύει ο ισολογισμός, τον Απρίλη μας έλεγαν ότι παίρνουμε δεν παίρνουμε το δώρο του Πάσχα.

Εδώ και δυο μήνες έχουν αρχίσει να κρώζουν ότι τα καύσιμα μας τέλειωσαν.

Σε όποιον τους ρωτάει "γιατί αφού όλες οι προηγούμενες προβλέψεις σας - καρακάξες - πέσανε έξω, θα επαληθευθεί αυτή;"

Η απάντηση τους είναι απλή και ακούγεται αφοπλιστική: "Μα αυτό δεν περιλαμβάνεται στη Σύμβαση!".

Την τελευταία βδομάδα όμως, οι κατευθυνόμενες καρακάξες άλλαξαν τροπάριο… "Χάρη στις ενέργειές μας η καλή μας Διοίκηση θα μας κάνει τη χάρη να μας δώσει τα καύσιμα! Αλλά για φέτος μόνο, ε, μην ξεχνιόμαστε..". Για του χρόνου, κάτι θα κάνουν πάλι οι καρακάξες, για να τους έχουμε υποχρέωση…!

Συνάδελφοι,

Κάποια στιγμή η μαλακία πρέπει να έχει ένα όριο…… Ο μισθός των εργαζομένων δεν αποτελεί ούτε θέμα διαπραγμάτευσης, ούτε θέμα ρουσφετιού! Κάθε είδους παροχή, είτε αυτή καταβάλλεται βάση Σύμβασης, όπως για παράδειγμα ο Ισολογισμός, είτε βάση επιχειρησιακής συνήθειας και πρακτικής (που η αρχή της χρονολογείται από τη δεκαετία του '60 και καταβάλλεται αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια) και στην οποία δεν έχει τεθεί σαφής περιορισμός του δικαιώματος του εργαζόμενου από την πλευρά της Διοίκησης, είναι κάτι που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διακοπεί μονομερώς.

Ερώτημα: Θα πάρουμε, λοιπόν, τα καύσιμα;
Απάντηση: Με βάση την νομιμότητα, τα καύσιμα θα καταβληθούν κανονικά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Ερώτημα: Μπορεί η Διοίκηση να τα κόψει;
Απάντηση: Ναι, μπορεί, διαπράττοντας όμως, ποινικό αδίκημα. Φανταστείτε κάτι σαν το αδίκημα του να μπει κάποιος κλέφτης στο σπίτι σου και να σε ληστέψει (αλλά μην δίνουμε και ιδέες…). Η ποινική δίωξη είναι σίγουρη και στις δυο περιπτώσεις.

Ας μην κρώζουν λοιπόν οι καρακάξες. Η περίοδος του κυνηγιού δεν έχει τελειώσει και κινδυνεύουν να πάνε από καμία αδέσποτη…

Για φτύσιμο, βέβαια, ούτε λόγος…

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.