30 Αυγ 2011

Η απανθρωπιά της Τράπεζας και των ανθρώπων που έτυχε να την διοικούν

Ακόμα μια μαύρη σελίδα προστέθηκε στα βιογραφικά των "παιδιών της Eurobank" που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει για να αναλάβουν σήμερα τις τύχες του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Αποφάσισαν και διέταξαν την Icap να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων που υπάγονται στην Icap και δουλεύουν στην Εταιρία μας.

Όπως μάλιστα τους είπαν είναι πολύ καλά αμειβόμενοι και έτσι στους "δύσκολους καιρούς που περνάμε" πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι που έχουν δουλειά.

Εκτελεστικοί βραχίονες οι κκ. Λεωνίδας Θεόκλητος, Σπύρος Μαυρόγαλος που και οι δυο έχουν ευδόκιμη θητεία στον όμιλο επιχειρήσεων του Λάτση αλλά και τον κ Γιάννη Κατσουρίδη που σαν επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλιστικής επιλέγουν τους πιο αδύναμους συνδικαλιστικά εργαζόμενους για να κάνουν επίδειξη πυγμής.

Για να ξεχωρίσουν τους εργαζόμενους.
Για να πουν με τον τρόπο τους ότι η δουλεία μπορεί να έχει καταργηθεί επίσημα, αλλά ανεπίσημα ζει και βασιλεύει.
Για να τους κάνουν να πιστέψουν ότι πρέπει να τους έχουν υποχρέωση απλά και μόνο το να έχουν δουλειά, λες και δεν δουλεύουν μέχρι το τελευταίο ευρώ που παίρνουν.
Για να μπορέσουν να προσλάβουν και άλλα golden boys με την μορφή των ειδικών συμβούλων ανώτατων βαθμίδων.
Για να αυξήσουν και άλλο την παρέα που διοικεί την ΕΤΕ και τον όμιλο.

Για μια ακόμα φορά χρησιμοποιείται το κλασσικό πλέον δίλλημα: Η δεχόσαστε την μείωση των μισθών ή στον δρόμο και στο ταμείο ανεργίας.

Έτσι οι καλοζωισμένοι απειλούν τους πιο ευάλωτους εργαζόμενους. Έτσι η απανθρωπιά συνδυάζεται με την επιβολή της πιο ωμής εξουσίας. Έτσι η παρέα της Eurobank εφαρμόζει θατσερικές λογικές απέναντι στους εργαζόμενους.

Θέλουν να αποκόψουν αυτούς τους εργαζόμενους από τον ουσιαστικό τους εργοδότη που δεν είναι άλλος από την Εθνική Τράπεζα και την Εθνική Ασφαλιστική.

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου και το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ να πάρουν άμεσα θέση και να σταθούν ουσιαστικά και πρακτικά στο πλευρό των εργαζόμενων. Πιστεύουμε ότι η Ομοσπονδία μας δεν θα δεχτεί την μείωση των μισθών εργαζομένων που παρέχουν ασφαλιστική εργασία για πολλά χρόνια.

Η αυθαιρεσία και η απανθρωπιά της Τράπεζας και της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.