31 Αυγ 2011

Όλα τα λεφτά μωρό μου….. όλα τα λεφτά.

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια πολύ πλούσια κυρία η Τραπεζούλα, που είχε μια θυγατέρα την Κούλα την ασφαλιστικούλα, που ήταν όμως πολύ άτακτη και ζωηρή και η στριμμένη μαμά της θεωρούσε ότι της έτρωγε όλα τα λεφτά ( σχετικό άσμα: "μού'φαγες όλα τα δαχτυλίδια" Γιώργος Μητσάκης) . Παντρεύτηκε μάλιστα έναν όμορφο πλην αλανιάρικο ντερβισόπαιδο τον Μητσάρα τον Υπαλληλάρα με τ' όνομα. Η μαμά έλεγε ότι δεν ξέρουν από δουλειά και είναι ακαμάτηδες.

Το ζευγάρι όμως ήξερε τα κόζα του και έλεγε στην πλουσία μάνα ότι "τα παλάτια και τα πλούτη δε με συγκινούνε" (Βαγγέλης Περπινιάδης) και συνέχιζαν να δουλεύουν όπως ξέρανε, αλλά η μαμά που δεν τους πίστευε έστελνε να τους ελέγχουν συνέχεια "Δουλεύω μπρος στη μηχανή, στη βάρδια δύο δέκα, κι από την πρώτη τη στιγμή, μου στείλανε τον ελεγκτή, να μου πετάξει στο αυτί, δυο λόγια νέτα σκέτα" (Λάκης Χαλκιάς). Και σιγομουρμούριζαν μέσα από τα δόντια τους "θα γυρίσει κι ο τροχός θ' αγαπήσει κι ο φτωχός" (θυμόσοφος λαός).

Και η ζωή συνεχίζονταν και η μαμά γκρίνιαζε, αλλά έδινε που και που κάνα ψιλό στο ζευγάρι για να'χουν για τα εισιτήρια του λεωφορείου και να μην τους πιάσει ο ελεγκτής και πληρώσουν μεγάλο πρόστιμο. Αλλά πια είχε μάθει: Τους τά'δινε δανεικά με 7,5% επιτόκιο έτσι για να μην παίρνουν θάρρητα.

Μέχρι που ήρθε η μέρα που γύρισε ο τροχός………

Η μαμά ανακοίνωσε ότι ο οικογενειακός απολογισμός έβγαλε κέρδη 29 εκατομμύρια και το ανεπρόκοπο όπως νόμιζε ζευγάρι τσόνταρε τα 28 από τα 29!!

Η πρώτη σκέψη τους ήταν η τσαντίλα!!!

"Να την πουλήσουμε την μάνα μας". Κι αν δεν θέλει, με το ζόρι . "Δεν μπορούμε πια εμείς να τσοντάρουμε να βγαίνει λάδι εκείνη".

Όμως σκέφτηκαν κάτι σοφό που είχε πει ο μπαμπάς Τόλης πριν λίγους μήνες: "Δεν πουλάμε τα ασημικά μας" (Απόστολος Ταμβακάκης). Γιατί όσο κι αν η μαμά έκανε τις κουτσουκέλες της, ήταν το πιο πολύτιμο ασημικό, κορώνα στο κεφάλι τους.

Αλλά τους έπιασε το παράπονο:

Γιατί ρε γαμώτο; Γιατί; "Πουν τα χρόνια που ξηγιόμαστε αλάνικα και που σέρνε η μαμά τα σκυλιά με τα λουκάνικα" (Νίκος Γούναρης).

Δεν πειράζει όμως. Τώρα στην ανάγκη της θα βάλουμε εμείς. Αρκεί να μας αφήσει η μαμά να πάμε σπίτι της και να την τσεκάρουμε γιατί βρε παιδί, μου πολύ σπάταλη είναι. Θέλει τον έλεγχό της. Να την φρενάρουμε και λίγο. Με τον καλό τον τρόπο κι αν δεν ισιώσει και καμιά σφαλιάρα να στρώσει. Θα της δίνουμε λεφτά με ρέγουλα γιατί δεν θα είμαστε συνέχεια εδώ να της βάζουμε πλάτη να βγαίνει λάδι……….

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

ΥΓ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή τράπεζες είναι συμπτωματική.