09 Σεπ 2011

Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι (λαϊκή παροιμία)

Συνάδελφοι,

Μόλις μια μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Διοίκηση των κκ Θεόκλητου και Κατσουρίδη δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην χορήγηση των σχολικών ειδών στα παιδιά των εργαζόμενων, παροχή που προβλέπεται από Συλλογική Σύμβαση και συνεπώς δεν μπορεί να κοπεί από τους ουσιαστικά διορισμένους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό συμβαίνει βέβαια γιατί η Διοίκηση για πρώτη φορά αποφάσισε να ασχοληθεί η ίδια με αυτό το θέμα γιατί τάχα ο Σύλλογος μέχρι πέρυσι δεν τάκανε καλά.

Αλλά και την επιβράβευση των αριστούχων παιδιών έχει παραπέμψει στις καλένδες, σε χαρακτηριστική επίδειξη γυφτιάς, για να γλυτώσει τάχατες χρήματα, χρήματα που όμως μοιράζει απλόχερα και χωρίς κανέναν δισταγμό σε προσλήψεις συμβούλων και στελεχών της στενής διοικητικής ομάδας.

Υπάρχουν δυο πιθανές εξηγήσεις:

Η πρώτη είναι να μην έχει αποφασίσει ακόμα ο μη εκτελεστικός πρόεδρος κος Λεωνίδας Θεόκλητος, που όμως έχει άποψη, χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο, ακόμα και για την μουχρίτσα που τρώει τα φυτά εισόδου, γιατί δεν εμπιστεύεται κανέναν συνεργάτη που ο ίδιος έχει επιλέξει!!
Η δεύτερη είναι να είναι εντελώς άβουλοι να αποφασίσουν ακόμα και για τα στοιχειώδη που αφορούν τους εργαζόμενους, αλλά είναι ιδιαίτερα ικανοί στην προσπάθεια να πετσοκόψουν οτιδήποτε μπορέσουν από τους ανθρώπους της Εταιρίας.

Και στις δυο όμως περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς το ίδιο.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

ΥΓ: Σε έκτακτο Δ.Σ. της Εταιρίας που γίνεται αυτή την ώρα αποφασίζεται η συμμετοχή της Εταιρίας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, συμμετοχή που συνεπάγεται λογιστικές ζημιές αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.