19 Σεπ 2011

Κείμενο προς την Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το κείμενο που διακινείται προς υπογραφή στα γραφεία ζωής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι επικεφαλής ομάδων, γραφείων και επιθεωρήσεων θα υπογράψουν στηρίζοντας τους συναδέλφους μας εισπράκτορες.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

Συνάδελφοι,

                Γνωρίζετε όλοι τις αποφάσεις της διοίκησης για πλήρη ανατροπή του τρόπου είσπραξης των συμβολαίων. Απόφαση η οποία α) πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο 150 συνεργάτες - εισπράκτορες που επί δεκαετίες συνεργάζονταν με την εταιρία μας, β) θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την διατήρηση του χαρτοφυλακίου του καθένα μας.
                Κάτω από αυτό το σκεπτικό σας καλούμε να εγκρίνετε με την υπογραφή σας το παρακάτω κείμενο που απευθύνεται στη Διοίκηση της Εταιρίας. Παρακαλούμε την σύμφωνη γνώμη σας να την στείλετε με e - mail ή τηλεφωνική επικοινωνία.

·         gz.tsiftis@insurance.nbg.gr      τηλ. 210 5325183-4, κιν. 6944760606   Τσίφτης Στάθης
·         ea.chalandri8845@insurance.nbg.gr     τηλ. 210 6844893, κιν. 6932274075  Χριστόπουλος Αλέξης

Κείμενο προς την Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Κύριοι,
Στα πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής που στοχεύει στην εκλογίκευση και μείωση των εξόδων λειτουργίας της εταιρίας αποφασίσατε την αλλαγή του τρόπου είσπραξης των συμβολαίων απομακρύνοντας τους 150 εισπράκτορες της εταιρίας και αναθέτοντας της είσπραξη στην εισπρακτική εταιρία ΜΕΛΛΟΝ, εταιρία πολυεθνικών συμφερόντων.

Θέλουμε να σημειώσετε ότι συμφωνούμε και στηρίζουμε την προσπάθειά σας για μείωση του λειτουργικού κόστους. Συμφωνούμε επίσης με την δυνατότητα που πρέπει να έχει ο πελάτης σε εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής (πιστωτικές κάρτες, λογαριασμοί τραπεζών, ΕΛΤΑ κλπ). Υποστηρίζουμε την καθημερινή εισροή στην εταιρία μας των εισπραχθέντων ασφαλίστρων εκ μέρους των εισπρακτόρων. Θεωρούμε απαραίτητους τους συνεχείς διαχειριστικούς ελέγχους που θα στοχεύουν στη βελτίωση όλων των εισπρακτικών λειτουργιών. Διαφωνούμε όμως ριζικά με την απόφασή σας για πλήρη κατάργηση των εισπρακτόρων και ακόμα περισσότερο με την ανάθεση των εισπράξεων σε εισπρακτική εταιρία. Οι κυριότεροι λόγοι της διαφωνίας μας είναι:

1.       Η απόφασή σας πάρθηκε χωρίς ουσιαστικό διάλογο με το παραγωγικό δίκτυο και απλώς ανακοινώθηκε η εφαρμογή της.
2.       Ο τρόπος είσπραξης που επιλέξατε δεν είναι καινούργιος. Εφαρμόζεται ήδη σε εταιρίες του ανταγωνισμού με αμφίβολα αποτελέσματα. Είναι γνωστά σε σας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το ποσοστό διατηρησιμότητας των ασφαλιστηρίων στην εταιρία μας είναι πολύ μεγαλύτερο από όλες τις άλλες εταιρίες. Αυτό οφείλεται πρώτα και κύρια στους ασφαλιστές μας αλλά ουσιαστική συμβολή έχουν και οι συνεργάτες μας εισπράκτορες με τη συχνή επαφή που έχουν με τους ασφαλισμένους μας, διασφαλίζοντας τόσο τα συμφέροντα της εταιρίας μας όσο και το εισόδημα όλων των βαθμίδων του δικτύου πωλήσεων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όταν πριν μερικά χρόνια επιχειρήθηκε η κατάργηση των εισπρακτόρων της εταιρίας δεν υλοποιήθηκε αυτή η απόφαση της τότε διοίκησης, ύστερα από την συνολική αντίδραση του παραγωγικού δικτύου.
3.       Πρέπει να τονίσουμε, χωρίς καμιά διάθεση συνωμοσιολογίας, ότι ανησυχούμε πάρα πολύ για την τύχη του χαρτοφυλακίου μας που θα κυκλοφορεί σε χέρια εντελώς αγνώστων σε όλους μας προσώπων (τηλεφωνητές, εισπράκτορες κλπ). Όταν θα διαχειρίζεται από ανθρώπους που συνεχώς θα εναλλάσσονται με συμπεριφορές που όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι από αντίστοιχα κέντρα επικοινωνίας. Τελικά θα γίνουμε αποδέκτες διαμαρτυριών και παραπόνων πελατών, με μηδαμινές δυνατότητες παρέμβασης από μέρους μας. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο αντίκτυπος θα είναι μεγάλος τόσο για τα συμφέροντα της Εταιρίας όσο και για μας.
4.       Τέλος, σ' αυτή την περίοδο της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε τους 150 εισπράκτορες - συνεργάτες μας και τις οικογένειές τους που κυριολεκτικά οδηγούνται στην ανεργία.

Αξιότιμοι κύριοι,

Για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας και την ανησυχία μας και σας ζητάμε έστω και τώρα να επανεξετάσετε την απόφασή σας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από έναν σύντομο, ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με το παραγωγικό δίκτυο μπορεί να βρεθεί μια λύση που θα υπερασπίζει τόσο τα συμφέροντα της Εταιρίας μας όσο και τα συμφέροντα όλων μας.

Είμαστε σίγουροι ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ θα συνεχίσει την 120χρονη παρουσία της έχοντας μαζί όλους τους ανθρώπους της.