15 Φεβ 2002

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου με τον Γενικό Διευθυντή για μια σειρά θέματα.
Θα υπάρχει ενημέρωση με ανακοίνωση του Συλλόγου. Εμείς θέλουμε να σταθούμε σε ένα μόνο θέμα που δείχνει το πώς σκέφτονται και μας αντιμετωπίζουν οι διοικούντες.
Πρόκειται για το περίφημο θέμα των υπηρεσιών.
Ο Γεν. Διευθυντής μας ανακοίνωσε ότι καταργούνται οι κενές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ζωής, μετά από σχετική εισήγηση του Αν. Γενικού κου Παραβάντη.
Μάλιστα είχε και άποψη, ότι τάχα μου το οργανόγραμμα δεν είναι λέει λειτουργικό!!!
Σιγά τα ωά.

Λες και δεν ξέρουν οι πάντες ότι το οργανόγραμμα από την αρχή της δημιουργίας του δεν εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες της Εταιρίας, αλλά μέσα από αυτό ασκείται επιδοματική πολιτική, δηλαδή είναι ένας έμμεσος τρόπος συμπλήρωσης του εισοδήματος των εργαζομένων.
Λες και η Διοίκηση της Εταιρίας μόλις τώρα ανακάλυψε ότι όλο το άγχος και το κυνήγι των συναδέλφων για μια θέση ευθύνης δεν αποτελεί προσπάθεια επιχειρησιακής ανόδου τους, αλλά απλά και μόνο αύξηση του εισοδήματος τους.

Έτσι λοιπόν οι καλοβολεμένοι διοικούντες αποφάσισαν όχι μόνο να καταργούν τις κενές υπηρεσίες αλλά και να μην τις καλύπτουν ούτε καν εκεί που προβλέπεται από το οργανόγραμμα που οι ίδιοι έχουν φτιάξει, δηλαδή στα υποκαταστήματα.
Εκεί που χτυπάει η καρδιά της Εταιρίας.
Εκεί που οι συνάδελφοι αισθάνονται ξεχασμένοι από όλους.
Εκεί που η Διοίκηση είναι προκλητικά απούσα.
Εκεί που η Εταιρία λειτουργεί μόνο χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων της.
Εκεί που οι Διοικούντες με μισθούς από 1.500.000 μέχρι 3.000.000 δραχμές (4.400 - 8.800 euro το μήνα, όχι τον χρόνο) θυμούνται ότι υπάρχουν και εργάζονται άνθρωποι μόνο όταν είναι να ζητήσουν στοιχεία παραγωγής για να θριαμβολογήσουν ή να στείλουν εγκυκλίους που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη δουλειά των συναδέλφων.

Κε Φιλίππου, κε Παραβάντη, κε Τζόλδο,
Σκεφτείτε λίγο και τους εργαζόμενους.
Αφήστε να πάρει και κάποιος άλλος συνάδελφος τίποτε.
Μην τα θέλετε όλα για τους εαυτούς σας.
Στο τέλος θα βαρυστομαχιάσετε.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.