23 Σεπ 2011

Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι' αν είναι η ερώτηση (Αντρέ Μπρετόν)

Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι' αν είναι η ερώτηση (Αντρέ Μπρετόν)

Σε ποιες πολυθρόνες είχαν άραγε βολευτεί τον φετινό Γενάρη αυτοί που αποφάσισαν σήμερα να διώξουν τον σακατεμένο Μάρκο, που έπαθε σοβαρό ατύχημα εν ώρα εργασίας, ενώ μετέφερε με το μηχανάκι χρήματα από εισπράξεις στην τράπεζα. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες διαπίστωσε ότι κάποιοι άγνωστοι - προφανώς την ώρα που κείτονταν αναίσθητος στο δρόμο - του έκλεψαν τις εισπράξεις. Ο ίδιος πλήρωσε από την τσέπη του τα χρήματα που του έκλεψαν και από τότε δεν μπορεί να δουλέψει λόγω του ατυχήματος.

Άραγε που ήταν αυτοί που αποφάσισαν σήμερα την αποπομπή των εισπρακτόρων όταν τον Σεπτέμβρη του 2009 ο Μάκης έφυγε από τη ζωή; Πήγαινε να εισπράξει για λογαριασμό της Εταιρίας μας όταν το έμφραγμα τον βρήκε την ώρα που ήταν επάνω στο μηχανάκι.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας εισπράκτορας που να μην έχει υποστεί μικροατύχημα ή να μην έχει πέσει θύμα κλοπής. Αυτή και μόνο η αναφορά αποδεικνύει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εισπράκτορες αλλά και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις της δουλειάς τους. Μιας δουλειάς που τους φέρνει όμως σε άμεση επαφή με τους πελάτες μας και διασώζει σε πολλές περιπτώσεις την παραγωγή της Εταιρίας.

Είναι σίγουρο ότι όλοι οι εισπράκτορες δεν είναι άγιοι. Είναι επίσης σίγουρο ότι ούτε όλοι οι υπάλληλοι είναι άγγελοι. Τέλος είναι απόλυτα εξακριβωμένα ότι και όλοι οι τραπεζίτες και οι τραπεζικοί δεν είναι τέλειοι. Παντού υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι αδιάφοροι. Το θέμα είναι να γίνονται σωστοί έλεγχοι έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι αλλά και να υπάρξει η αίσθηση του ελέγχου και όχι του ξέφραγου αμπελιού. Και σαν εργαζόμενοι το είχαμε επισημάνει διαχρονικά στις διοικήσεις.

Μην αφήσουμε λοιπόν τους ανθρώπους μας βορά στα αδηφάγα νούμερα. Ο άνθρωπος είναι πάντα η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις….

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.