08 Μάι 2014

ACHTUNG: ZU VERKAUFEN

ACHTUNG: ZU VERKAUFEN

Προσοχή: Πωλούνται



Συνάδελφοι,

Φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι Διοικήσεις της Τράπεζας και της Εταιρίας αποφάσισαν να πουλήσουν τα κτίρια της Εταιρίας μας.

Να πουλήσουν τα ασημικά δηλαδή.

Γνωρίζουμε ότι έχουν προχωρήσει σε αποτίμηση των κτιρίων, ποιες είναι οι τέσσερις εταιρίες που την ανέλαβαν και ποιο το κόστος τους. Κυκλοφορούν και φήμες για τον υποψήφιο αγοραστή αλλά δεν είναι της παρούσης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Εταιρία είναι κερδοφόρα, ότι τα κτίρια αυτά είναι αποτιμημένα στα εποπτικά κεφάλαια της στο 130% της αντικειμενικής τους αξίας, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς σήμερα μπορούν να πουληθούν σε τιμή κατώτερη αυτής που έχουμε, ότι η Εταιρία μπορεί να χρειαστεί να βρει νέα κεφάλαια για να συμπληρώσει τα εποπτικά της κεφάλαια, ότι από τα κτίρια αυτά εισπράττονται ενοίκια ή χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες της, ότι θα αναγκαστεί η Εταιρία να πληρώνει ενοίκια στον αγοραστή, ότι αποτελούν τέλος μια σταθερή αξία στην περιουσία της Εθνικής Ασφαλιστικής, τότε μιλάμε για ένα οικονομικό έγκλημα.

Η έδρα της Συγγρού, η Καραγεώργη της Σερβίας, η Σκουλενίου, η Βουλιαγμένης, τα κτίρια στον Πειραιά και Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλα θα βγουν στο σφυρί.

Η Κοραή με τον χώρο Ιστορικής Μνήμης, τα υπόγεια της Κομαντατούρ που βασανίστηκαν χιλιάδες Έλληνες πατριώτες φαίνεται ότι θα ξεπουληθούν.

Αν οι πληροφορίες για την πρόθεση αυτή των διοικούντων ισχύουν, θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για ένα πολλαπλό έγκλημα.

Έγκλημα απέναντι στην Εταιρία, τους ανθρώπους της, τους πελάτες της, έγκλημα απέναντι στην ιστορία της.

Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε ποιοι θα κερδίσουν από μια τέτοια κίνηση;

Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι με ψηλά το κεφάλι. Να τους εμποδίσουμε με κάθε τρόπο να ξεπουλήσουν κομμάτι κομμάτι την Εταιρία μας.

Να φύγουν τώρα.

Συναδελφικά

H Σ.Ε.