25 Ιουν 2014

Γενική Συνέλευση: Έσπασε το εκβιαστικό δίλλημα της Διοίκησης για τον ΕΚΕ

Συνάδελφοι,

Μπροστά στην σημερινή μας Γενική Συνέλευση και την ψηφοφορία για την πρόταση της Διοίκησης για τον Ε.Κ.Ε., θα θέλαμε να ζητήσουμε την συμμετοχή σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζόμενων.
Έτσι η απόφασή μας, θα είναι αυτή που θα επιλέξει η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων της Εταιρίας μας και ταυτόχρονα θα είναι το πιο ξεκάθαρο μήνυμα στη Διοίκηση για το αν οι επιλογές της για μας, είναι με μας ή χωρίς εμάς.

Από την πλευρά του κου Μαυρόγαλου και της Διοίκησης είχε τεθεί ένα ξεκάθαρο δίλλημα: Ή ψηφίζετε τον ΕΚΕ που σας προτείνουμε ή καταθέτουμε μονομερώς για έγκριση έναν ακόμα χειρότερο ΕΚΕ.

Σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στον κο Μαυρόγαλο και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. που πήραν αυτή την εκβιαστική απόφαση την ιστορία της Εταιρίας και των ανθρώπων της 123 χρόνια τώρα, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα ακούμπαγε τα οικονομικά δεδομένα με τα οποία μετράνε τα πάντα, μιας και θα μιλάγαμε για ανθρώπους και όχι για αριθμούς.

Προτιμάμε λοιπόν να τους επισημάνουμε την χθεσινή απόφαση με αριθμό 2307/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η απαγόρευση που είχε επιβάλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση στα Σωματεία στην δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για θέματα Συλλογικών Συμβάσεων όπως είναι ο ΕΚΕ.

Μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση που σπάει κάθε εκβιαστικό δίλλημα της Διοίκησης και μας αφήνει ανεπηρέαστους στο να πάρουμε σήμερα την απόφασή μας για το τι Κανονισμό Εργασίας και Εργασιακές Σχέσεις θέλουμε.

. Έναν Κανονισμό που θα αφήνει ανεξέλεγκτη την όποια Διοίκηση με το Διευθυντικό Δικαίωμα να ορίζει κάθε παράμετρο της εργασιακής ζωής,

. ή έναν Κανονισμό που θα υπολογίζει την συνεισφορά των ανθρώπων στην πορεία και την ανάπτυξη της Εταιρίας μας, που θα σέβεται δικαιώματα δεκαετιών, που θα υπολογίζει την εργασιακή πορεία κάθε εργαζόμενου, που θα δίνει το αίσθημα της ασφάλειας στους συναδέλφους.

Εμείς λέμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην πρόταση της Διοίκησης.

Λέμε ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια, λέμε ΝΑΙ σε ένα μέλλον που δεν θα βασίζεται στον φόβο και την εμπάθεια, αλλά στην αναγνώριση της προσφοράς των εργαζόμενων.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.