21 Ιουλ 2014

Λεφτά υπάρχουν, δίνονται σε συμβούλους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Ο στόχος μιας οποιασδήποτε Εταιρίας είναι να καταφέρνει να εξυπηρετεί σωστά τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Πόσο μάλιστα μιας ασφαλιστικής Εταιρίας που το προϊόν που πουλάει είναι η εμπιστοσύνη.

Όταν λοιπόν η Διοίκηση κρίνει ότι η εξυπηρέτηση δεν είναι στα επίπεδα που θέλει (και αυτό φυσικά προκύπτει όχι μέσα από αυθαίρετα συμπεράσματα, αλλά μέσα από έρευνες ποιοτικού χαρακτήρα) πρέπει να εντοπίσει τα σημεία εκείνα που οι πελάτες και συνεργάτες της κρίνουν ότι χωλαίνει και να προσπαθήσει να τα βελτιώσει. Το αποτέλεσμα αυτής της βελτίωσης οφείλει να το επικοινωνήσει σε όλους.

Ο άλλος δρόμος είναι να προσλάβει και να χρυσοπληρώσει μια εταιρία συμβούλων που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει θεωρητικά αυτό το έργο, για να πουν ότι κάτι έκαναν και οι πελάτες και συνεργάτες να παραμείνουν στα ίδια, με κάποιες βελτιώσεις βιτρίνας.

Μαντέψτε τι επέλεξε η Διοίκηση της Εταιρίας μας:

Σύμφωνα με απόφασή της, η ΕΤΕ έκρινε ότι πάσχει η εξυπηρέτηση, η ΕΤΕ αποφάσισε ποια εταιρία συμβούλων θα προσληφθεί με άγνωστα κριτήρια, η ΕΤΕ συμφώνησε την αμοιβή της και η Εταιρία μας τους προσέλαβε! Έφτιαξαν δε μια επιτροπή που επικεφαλής της τοποθετήθηκε επίσης ειδικός σύμβουλος!!

Είναι ένα έργο πολυπαιγμένο, που κάθε φορά που επαναλαμβάνεται μας γεμίζει με τα ίδια συναισθήματα απογοήτευσης και θυμού.

Έτσι λοιπόν στα τέλη του 2013 προσλήφθηκε η εταιρία McKinsey για το έργο "Optimizing distribution and enchancing operational effectiveness at National Insurance". Η διάρκεια του έργου ήταν από 29/10/2013 μέχρι τις 20/12/2013 και φυσικά τα αποτελέσματα δεν ανακοινώθηκαν. Η αμοιβή της εταιρίας ξεπέρασε τις 500.000 ευρώ.

Τον Απρίλη του 2014 ανατέθηκε επίσης στην McKinsey το έργο "Βελτίωση εξυπηρέτησης πελατών και συνεργατών" Χρόνος αποπεράτωσης τρείς μήνες και η αμοιβή της McKinsey επίσης θα ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ.

Αναρωτιόμαστε αν τα ποσά που διατέθηκαν θα πιάσουν τόπο, αν όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα που γίνονται για τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες χωρίς αυτούς θα έχουν το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, αν οι εργαζόμενοι της Εταιρίας θεωρούνται ανίκανοι να προτείνουν οι ίδιοι που ξέρουν που πάσχει η Εταιρία τις κινήσεις εκείνες που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της. Να θυμίσουμε εδώ ότι το ίδιο έργο είχε ξαναγίνει το 2012 με σύμβουλο τότε την εταιρία Price Waterhouse.

Για άλλη μια φορά δίνονται πλουσιοπάροχα χρήματα που προέρχονται από τις περικοπές των μισθών των εργαζόμενων, από τους μισθούς των συναδέλφων μας της Icap που κόπηκαν, σε ημέτερους συμβούλους, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε δει κανένα ορατό αποτέλεσμα.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.