24 Ιουλ 2014

Η Εταιρία επιμένει στην αδιαλλαξία της για τον ΕΚΕ


Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) η πρώτη συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας του Συλλόγου με την αντίστοιχη της Διοίκησης (κκ Μπουρτζάλας, Λένης και Αγραφιώτης). Μεσολαβητής μετά από κλήρωση ορίστηκε ο κος Μιλτιάδης Σταμπουλής.

Στην έναρξη της διαδικασίας η εργοδοτική πλευρά αμφισβήτησε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά της διαιτησίας, με τον ισχυρισμό ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να ισχύσει.

Περιμένουμε άμεσα την επόμενη κίνηση της Διοίκησης που θα είναι να γνωστοποιήσει με επιστολή της προς όλο το προσωπικό ότι ανακαλεί την μονομερή απόφασή της για ισχύ του ΕΚΕ που είχαμε. Πιο συγκεκριμένα θα αναφέρουν ότι ανακαλούν την απόφασή τους για προσωρινή συνέχιση της οικειοθελούς εφαρμογής των θεσμικών και οικονομικών όρων του καταργηθέντος ΕΚΕ και ότι η Εταιρία παύει να τον εφαρμόζει από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Κίνηση εκδικητική και νομικά αμφισβητήσιμη που δείχνει την διάθεση με την οποία σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους.

Εμείς είμαστε εδώ έτοιμοι για διάλογο που όμως δεν θα ξεκινάει και τελειώνει στο "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" της Διοίκησης.
Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά ενωμένοι θα δώσουν την απάντηση στην αδιαλλαξία της Διοίκησης.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.