29 Ιουλ 2014

Η αλήθεια πίσω από τα επικοινωνιακά παιχνίδια

Μολονότι η παράταξή μας συνάδελφοι, δεν συνηθίζει να απαντά σε προσωπικές ανακοινώσεις στελεχών της Διοίκησης, θα κάνουμε μια εξαίρεση θεωρώντας ότι ο κος Μαυρόγαλος εκφράζει με την επιστολή του το σύνολο της Διοίκησης της Εταιρίας μας.
Κατ' αρχήν μια εννοιολογική παρατήρηση: Η πραγματικότητα που θέλει να μας επικοινωνήσει ο κος Μαυρόγαλος είναι μια φαινομενολογική πραγματικότητα, δηλαδή δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ένα μόνο άτομο.
Επίσης δεν είμαστε συνάδελφοι μαζί σας. Εσείς είστε ο εκπρόσωπος του μετόχου που σας έχει ορίσει  Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Εταιρία μας. Εμείς είμαστε οι εργαζόμενοι.

Και τώρα επί της ουσίας:

Το 2013 η Price Waterhouse and Coopers προσλήφθηκε σαν σύμβουλος για το έργο εξυπηρέτηση πελατών; Παρέδωσε πόρισμα και εκθέσεις προόδου μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2013; Στα τέλη του 2013 προσλήφθηκε σαν σύμβουλος η McKinsey για το έργο  Optimizing distribution and enchancing operational effectiveness at National Insurance (Βελτιστοποίηση διανομής και ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας στην Εθνική Ασφαλιστική), με αμοιβή 526.748 ευρώ; Το 2014 η ίδια εταιρία ανέλαβε το έργο "Εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών";
Στην παρουσίασή της η ίδια η McKinsey δεν ανέφερε ότι οι 50 συνάδελφοι που γράφει ο κος Διευθύνων απλά θα περιγράψουν την τρέχουσα κατάσταση στην McKinsey και ότι η McKinsey θα διαμορφώσει ΜΟΝΗ της το νέο μοντέλο εξυπηρέτησης με βάση βέλτιστες διεθνείς πρακτικές;
Αλήθεια μήπως θα θέλατε να γνωστοποιήσετε στο προσωπικό τις έρευνες που ισχυρίζεστε ότι έχουν γίνει, για να εντοπίσουμε τα σημεία που θεωρούν οι συνεργάτες και οι πελάτες μας σαν προβληματικά για να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις; Εμείς που τα βιώνουμε μαζί με τους συνεργάτες μας και όχι ξένοι "ειδικοί".

Είναι θεωρούμε προφανές ότι οι έρευνες και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι για την απόφασή σας να προσλάβετε εξωτερικό σύμβουλο.

Το κτίριο από το 2005 λειτουργεί εξυπηρετώντας τις ανάγκες εργασιακής στέγασης του προσωπικού. Σε αυτό υπηρετούσαν τότε περίπου 700 εργαζόμενοι και 150 συνάδελφοι μας μέσω Icap και στεγάζονταν όλοι μια χαρά στο μεγάλο κτίριο.
Αλήθεια πόσοι υπηρετούν σήμερα; Πόσες προσλήψεις με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης έχουν γίνει για να μην επαρκεί σήμερα το κτίριο;
Αλήθεια, ακραία ενέργεια θεωρείτε κε Μαυρόγαλε την προσφυγή του Συλλόγου στην δικαιοσύνη; Αμφισβητείτε δηλαδή αυτό το θεσμό;

Σε ότι αφορά τις γραμματείς των γραφείων παραγωγής πιστεύουμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σκοινί. Να σας θυμίσουμε ότι μιλάμε για ανθρώπους που καθημερινά προσφέρουν τα πάντα για να αναπτυχθεί η Εταιρία μας και όχι για απλά νούμερα στις στατιστικές σας. Ο κος Τουρκολιάς έδωσε την λύση βέβαια, οπότε ας μην επανερχόμαστε.

Για τον ΕΚΕ μάλλον σας γέλασαν οι σύμβουλοι που έχουν επιφορτιστεί τον άχαρο ρόλο του χειροκροτητή σας και θεωρήσατε ότι ένα τέτοιο απαράδεκτο σχέδιο Κανονισμού Εργασίας υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτό από τους εργαζόμενους.
Αφού όπως δηλώνετε σέβεστε την άποψη του 91% των υπαλλήλων γιατί καταργήσατε προχθές την δήθεν "οικειοθελή παραχώρησή" σας;
Ή γιατί αμφισβητήσατε επίσημα την διαδικασία της διαιτησίας;
Ή γιατί στις 27/6 καταθέσατε μονομερώς στον ΣΕΠΕ το σχέδιο κανονισμού που εσείς επιλέξατε;
Μάλλον έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για την λέξη σεβασμός.

Δεκάδες προαγωγές; Ούτε μια δεν έχετε κάνει, ούτε καν τις κατ' αρχαιότητα προαγωγές. Εκτός βέβαια εάν λέγοντας προαγωγές εννοείτε τις τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης που έχουν δοθεί σε εικοσιπέντε υπαλλήλους. Αλήθεια όμως, πόσους συμβούλους, φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες έχετε προσλάβει αυτό το διάστημα;

Σε σχέση με τα υπόλοιπα που αναφέρετε θα έχουμε άποψη όταν μπουν στην παραγωγή. Μέχρι τότε θα μας επιτρέψετε να τα αντιμετωπίζουμε σαν προθέσεις με άγνωστη αποτελεσματικότητα.

Κύριε Μαυρόγαλε: Η Εταιρία μας θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή. Στην πρώτη γραμμή της παραγωγής, στην πρώτη γραμμή της αποζημίωσης, στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης. Αυτή είναι η επιδίωξη και το "θέλω" όλων των εργαζόμενων. Αυτών δηλαδή που στηρίζουν καθημερινά την πορεία της Εταιρίας, αυτών που 123 χρόνια τώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Από το σημείο αυτό μέχρι τις δικές σας θεωρήσεις για "ευφάνταστα και αβάσιμα δημοσιεύματα", "μυθοπλασίες" και "διαστρεβλώσεις πραγματικότητας" που πλήττουν το κύρος της Εθνικής, υπάρχει τόση απόσταση, όση θα υπάρχει πάντα ανάμεσα στον εργαζόμενο και στον υπάλληλο που θεωρεί ότι είναι εργοδότης.

Ελπίζουμε η επόμενη σας ανακοίνωση να μην γραφεί από επικοινωνιολόγους αλλά από εσάς.
Να μας μιλήσει για την Εταιρία μας, την πορεία της, τους στόχους της, τις προοπτικές της, το όραμά της για τα επόμενα χρόνια. Να μην είναι ανακοίνωση εμπάθειας και χαρακτηρισμών.
Να μας καλεί στο να δούμε και να δημιουργήσουμε το αύριο της Εταιρίας. Να προσπαθεί να ενώνει αντί να χωρίζει.
Να μην ξεχνάει ότι η Εταιρία είναι οι άνθρωποί της. Αυτοί που εργάζονται, δημιουργούν, εξυπηρετούν, ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, το μέλλον της οικογένειας τους, το μέλλον της Εταιρίας. Σ' αυτούς οφείλει να στηριχτεί η κάθε Διοίκηση.
 
Γιατί εμείς, οι εργαζόμενοι, θα είμαστε και τα επόμενα χρόνια εδώ, στηρίζοντας την Εθνική, την πρώτη ασφαλιστική, την Εταιρία μας…

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.