10 Σεπ 2014

Γενική Συνέλευση τώρα!!!

Συνάδελφοι,

Ο Σεπτέμβρης έφθασε. Διανύουμε ήδη την δεύτερη εβδομάδα και οι συζητήσεις στους διαδρόμους "έχουν πάρει φωτιά" σχετικά με την κάθε μία ξεχωριστή απάντηση για την άδεια που προέκυψε στον καθένα μας και δεν ήξερε πώς αυτή αντιμετωπίζεται από το προσωπικό. Άλλωστε, πώς να το ξέρει, αφού οδηγίες δεν έχουν δοθεί, οπότε θα μάθουμε ο ένας από τον άλλον τι ισχύει.

Η Διεύθυνση Προσωπικού αρνείται να βγάλει εγγράφως οποιαδήποτε ανακοίνωση και ενημερώνει προφορικά τους εργαζόμενους που αρρωσταίνουν ότι για τις 3 πρώτες μέρες θα τους κρατηθεί υπέρ της επιχείρησης το 50% του μισθού τους, ότι στην αιμοδοσία του Συλλόγου δεν θα δοθεί ούτε μια μέρα άδεια, ούτε καν το δικαίωμα να αποχωρήσει ο/η εργαζόμενος μετά την αιμοδοσία, ότι δεν υπάρχουν προσωπικές άδειες αλλά σε όποιον/αν έχει κάποια ανάγκη να φύγει θα παρακρατείται ο μισθός και πολλά άλλα.

Και όλα αυτά προφορικά!!

Ο Σύλλογος, επίσης, δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για να ενημερώσει τους εργαζόμενους.
Προφανώς το θέμα δεν είναι τόσο σημαντικό...

Στο μεταξύ η διαδικασία του ΟΜΕΔ, η διαδικασία δηλαδή που θα μας οδηγήσει στην υπογραφή του ΕΚΕ εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει σταματήσει, λες και οι διακοπές της Διοίκησης και των δικηγόρων της συνεχίζονται… Καλούμε την διοίκηση του Συλλόγου να κινηθεί τώρα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων, για να σταματήσει η "διαδρομίστικη" παραπληροφόρηση.


Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.