20 Οκτ 2014

Η κακή παρένθεση πρέπει να κλείσει


Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες εβδομάδες συνάδελφοι βλέπουμε την Διοίκηση να εφαρμόζει το δόγμα σοκ και δέος στα οργανογράμματα της Εταιρίας.

Στοχευμένα και επιλεγμένα προχωρά στον ορισμό προϊσταμένων καταπατώντας όχι μόνο τον ΕΚΕ αλλά κάθε έννοια λογικής, ιεραρχίας και εταιρικής κουλτούρας.
Χρησιμοποιεί το διευθυντικό δικαίωμα στην πιο απόλυτη μορφή του προκειμένου να εγκαθιδρύσει ένα οργανόγραμμα που αγνοεί την εργασία και την προσφορά των εργαζόμενων και τοποθετεί συγκεκριμένα άτομα με πολύ λίγα χρόνια στην Εταιρία μας σε διευθυντικές θέσεις.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα συνάδελφος με 6 χρόνια και 9 μήνες στην Εταιρία και τον βαθμό του τμηματάρχη, προωθήθηκε σε θέση προϊσταμένου Υποδιεύθυνσης.
Μετά την σε τεράστιο αριθμό πρόσληψη ειδικών συμβούλων που αρκετούς από αυτούς η ίδια ανακυκλώνει σε σύντομο διάστημα, χρησιμοποιεί το διευθυντικό δικαίωμα όχι για να προχωρήσει μπροστά την Εταιρία, αλλά για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να τους κάνει να νοιώσουν άχρηστοι και ανεπιθύμητοι, να τους πετάξει στην γωνία.

Από την άλλη ο Σύλλογος παρακολουθεί, παθητικός θεατής να μετατρέπεται η Εταιρία σε μικρά φέουδα προσωπικής προβολής.

Στα ανώτατα ιεραρχικά επίπεδα, στους 22 προϊσταμένους διεύθυνσης οι 13 είναι ειδικοί σύμβουλοι, μόνο οι 9 προέρχονται από την ιεραρχία της Εταιρίας και από αυτούς μόνο οι 3 έχουν τον βαθμό του διευθυντή.

Σε ότι αφορά τους παραγωγικούς κλάδους ένας μόνο προϊστάμενος προέρχεται από τα σπλάχνα της Εταιρίας.

Είναι σαφές ότι η ΕΤΕ, που αυτή την στιγμή διοικεί την ασφαλιστική δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και το δείχνει με κάθε τρόπο.

Συνάδελφοι,

Αυτό το μοντέλο λειτουργίας που έχει επιβληθεί σήμερα στην Εταιρία μας είναι αντιπαραγωγικό, έχει δημιουργήσει τεράστιο κλίμα δυσαρέσκειας και οδηγεί σε μια εταιρία μισθοφόρων και όχι εργαζόμενων.

Αυτό το μοντέλο θα πρέπει να αλλάξει.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να νοιώσουν χρήσιμοι, θα πρέπει να παράγουν σε μια Εταιρία που θα σέβεται και θα ανταμείβει τον κόπο και τις προσπάθειές τους.
Η Εταιρία μας θα πρέπει να παραμείνει στην πρώτη θέση της ασφαλιστικής αγοράς, να δίνει τον τόνο σε αυτήν και να σέβεται τους ανθρώπους της. Είτε είναι εργαζόμενοι, είτε εταιρικά δίκτυα, είτε πρακτορεία και brokers.

Κάθε ένας και κάθε μια από τους ανθρώπους βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξή της.

Έτσι οι πελάτες μας θα νοιώσουν ότι ασφαλίζονται στην πρώτη ασφαλιστική και παραμένουν σίγουροι για την επιλογή της ασφαλιστικής τους Εταιρίας.

Όταν δεν σέβεται τους ανθρώπους της, δεν μπορεί παρά να μην σέβεται τους πελάτες της. Και αυτό είναι καταστροφικό για την παρουσία και την φήμη της Εταιρίας μας.

Οι εργαζόμενοι και τα δίκτυα πωλήσεων θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα.
Θα είναι εδώ για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη, για να δουλέψουν σε μια Εταιρία που θα σέβεται τον κόπο και τις προσπάθειές τους.
Η κακή παρένθεση θα κλείσει.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.