14 Νοε 2014

Μεσολάβηση ΟΜΕΔ

Συνάδελφοι,

Εκδόθηκε χθες η πρόταση του μεσολαβητή του ΟΜΕΔ κ. Σταμπουλή για το θέμα του Ε.Κ.Ε.
Σύμφωνα με την νομοθεσία τα δυο μέρη (Σύλλογος - Εταιρία) θα πρέπει να απαντήσουν σε 5 εργάσιμες αν την αποδέχονται ή αν την απορρίπτουν.

Η άποψή μας είναι ότι η πρόταση κινείται σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση για τους εργαζόμενους διατηρώντας τις περισσότερες από τις ρυθμίσεις του ΕΚΕ που είχαμε.
Περιμένουμε σήμερα και την πρόταση για τις άδειες έτσι ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος θα πρέπει να την δημοσιοποιήσει άμεσα στους εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος θα πρέπει να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να ακούσουν, να κρίνουν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή όχι της πρότασης.

Συνάδελφοι,

Η πρόταση του ΟΜΕΔ αποτελεί μια μεγάλη ηθική νίκη όλων μας.
Αποτελεί την δικαίωση της άποψής μας ότι η Εταιρία και οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται μόνο το διευθυντικό δικαίωμα και το φόβο για να λειτουργήσουν αλλά πρέπει να έχουν και δικαιώματα.

Καλούμε την Εταιρία να σταματήσει τώρα την άγονη και αντιπαραγωγική αντιπαράθεσή της με το προσωπικό.

Την καλούμε να προσπαθήσει να αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι της Εταιρίας είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο.

Την καλούμε να αντικαταστήσει άμεσα την Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού που με την στάση της και την συμπεριφορά της έχει προκαλέσει όλο το προσωπικό της Εταιρίας.

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας για έναν δίκαιο Εσωτερικό Κανονισμό συνεχίζεται. Η πρώτη μάχη χάρη σε όλες και όλους τους εργαζόμενους κερδήθηκε. Μέχρι την τελική δικαίωση μένει ακόμα αρκετός δρόμος.

Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η στιγμή που ο Σύλλογος πρέπει να προκηρύξει άμεσα εκλογές έτσι ώστε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο να μπορέσει να σταθεί με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα απέναντι στην Διοίκηση, έτσι ώστε με την συμμετοχή και την στήριξη όλων των συναδέλφων να ολοκληρωθεί η προσπάθεια όλων μας.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.