05 Δεκ 2014

Κατάθεση πρότασης μομφής προς το Δ.Σ. του Συλλόγου


Συνάδελφοι,

Βιώνουμε όλοι στο εργασιακό μας περιβάλλον μια ολοένα αυξανόμενη πίεση από την πλευρά της Διοίκησης για πάρα πολλά θέματα:
Ο Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας και η προσπάθεια των διοικούντων να καταργήσουν βαθμολόγιο και εξέλιξη.
Η απειλή για χρηματική περικοπή των ημερών ασθένειας.
Η εργασιακή πίεση με την απαίτηση λιγότερα άτομα να βγάζουν περισσότερη δουλειά προσπαθώντας να κρατήσουν ψηλά την ποιότητα προς τα δίκτυα συνεργατών και τους πελάτες πράγμα δύσκολο.
Απλήρωτες επιπλέον ώρες εργασίας για να βγει η δουλειά που πατάνε πάνω στο φιλότιμο των εργαζόμενων.
Αθρόες προσλήψεις συμβούλων που απαξιώνουν τους εργαζόμενους.
Οι αξιολογήσεις με τις περίφημες ποσοστώσεις που μόνο αντικειμενικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Η αφαίρεση αρμοδιοτήτων και η συρρίκνωση των εργασιών στην Περιφέρεια οδηγούν στην απαξίωση των Υποκαταστημάτων μας με άγνωστες επιπτώσεις και παράλληλα σε μεγαλύτερο φόρτο εργασίας στις Κεντρικές μονάδες.
Το ότι η τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πλησιάζει στο τέλος της και απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και συμμετοχή για να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό για μας αποτέλεσμα.

Μαζί με όλα αυτά είχαμε και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε εργαζόμενο. Την ΑΠΟΛΥΣΗ, χωρίς λόγο και αιτία. Η Εταιρία με τα επαναλαμβανόμενα κέρδη των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε σε τέσσερις απολύσεις χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τα φύλλα αξιολόγησης και κανείς πια δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για το αύριο.

Τέλος η πώληση της Εταιρίας που έχει ήδη αποφασιστεί μέσα από το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, είναι μπροστά μας.

Σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, συμμετοχή και παρέμβαση όλων μας.
Απαιτείται η ενότητα και η ισχυρή αντιπροσώπευση του συνόλου των εργαζομένων.
Απαιτείται ο Σύλλογος να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους όσους απασχολούνται στην Εθνική Ασφαλιστική γιατί τα προβλήματα είναι κοινά για όλους μας.
Απαιτείται ένας διεκδικητικός Σύλλογος πέρα και έξω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Αντί γι' αυτό σήμερα βλέπουμε έναν Σύλλογο που παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να έχει την δυνατότητα να παρέμβει, χωρίς να έχει την δυνατότητα να συσπειρώσει τους εργαζόμενους, χωρίς ικανότητα να διεκδικήσει.

Πριν ένα μήνα ζητήσαμε από το Δ.Σ. του Συλλόγου να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, έτσι ώστε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο να μπει μπροστάρης και ΜΑΖΙ με τους εργαζόμενους να προσπαθήσει να βάλει ένα φρένο στην κατρακύλα της Εταιρίας και των δικαιωμάτων μας.

Η πρότασή μας απορρίφτηκε σιωπηλά από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο που έκρινε ότι μπορεί να σταθεί και να εκπροσωπήσει σωστά μόνο τους μόνιμους εργαζόμενους.

Θα μπορούσαμε, όπως άλλωστε κάναμε με τον ΕΚΕ, συμμετέχοντας στην διαπραγματευτική ομάδα, να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε αυτή τους την άποψη.

Όταν όμως ο Σύλλογός ΜΑΣ δεν κάνει τίποτα όταν γίνονται απολύσεις και απλά τις παρουσιάζει σαν υστερόγραφο σε μια ανακοίνωση του, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς θεατές των συναδέλφων μας που πετάχτηκαν στον δρόμο χωρίς καμιά δικαιολογία.

Καλέσαμε τον Σύλλογο να παρέμβει με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων στο οποίο δεν πήραμε καμία απάντηση.

Για τον λόγο αυτό και με βάση το Καταστατικό του Συλλόγου μας, καταθέτουμε δημόσια πρόταση μομφής προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, όχι γι' αυτά που έκαναν, αλλά γι' αυτά που δεν έκαναν.

Ζητάμε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν αυτή την πρόταση μομφής προκειμένου να συγκεντρωθεί τόσο ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών (το 1/3 των μελών) όσο και να διεξαχθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα αρχαιρεσίες.

Γιατί ο Σύλλογος μας πρέπει να ξαναγίνει πρωταγωνιστής της στήριξης ΟΛΩΝ των εργαζομένων της Εταιρίας μας.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε. της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ