25 Μάι 2015

O tempora o mores! (Ω καιροί, ω ήθη!)

Λίγο πριν τις εκλογές του Μάη του 2012 η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της αποτροπής εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ σαν πρώτο κόμμα. Έτσι κινδυνολογώντας παρουσίασε ένα εφιαλτικό σενάριο επιστροφής στην δραχμή, που το συνέταξε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Πωλ Μυλωνάς, μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας μας και υπέρμαχος της πώλησης της Εταιρίας μας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΤΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε καταγγείλει αυτή την δημοσίευση του κου Μυλωνά και της ΕΤΕ και για αυτό το λόγο είχε γίνει συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ και Διοίκησης ΕΤΕ.

Μάλιστα στις 29/5/2012 είχε γίνει η ακόλουθη δήλωση του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά από συνάντηση με την κα. Κατσέλη: "Υπό το πρίσμα αυτό, η αποκάλυψη δεν μας ξάφνιασε. Αυτό που μας ξαφνιάζει είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι, που προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικονομίας", τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:: "Στην ίδια ανεύθυνη και τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της Εθνικής Τράπεζας να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή της για το ευρώ".

Προφανώς σήμερα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για να τιμήσουν τον κινδυνολόγο Μυλωνά, φαίνεται ότι αποφάσισαν να τον αναβαθμίσουν στο Δ.Σ. της Τράπεζας που θα γίνει στις 28/5 δίνοντας του περισσότερες αρμοδιότητες!!!

Φαίνεται ότι ο κ. Φραγκιαδάκης, με την ανοχή (αν όχι συνενοχή) των κυβερνητικών υπευθύνων, συνεχίζει να συμπεριφέρεται σα να μην πέρασε μια μέρα. Έτσι βλέπουμε να διορίζει ή να αφήνει να αφήνει ανέγγιχτα τα στελέχη του παλαιού καθεστώτος στα Δ.Σ. των θυγατρικών του Ομίλου. Ακόμα και αυτά για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει καταγγελίες ή ερωτήσεις στη Βουλή και δεν έλαβε ποτέ απάντηση!

Συνεχίζεται λοιπόν η εφαρμογή των σχεδίων που είχαν καταστρώσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όπως π.χ. η υλοποίηση της απόφασης της ΕΤΕ για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

O tempora o mores!!!

H Σ.Ε.