26 Μάι 2015

Ο κ. Σαρδελής Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Η πληροφόρηση που έχουμε λέει ότι την Τετάρτη 3/6/2015 θα γίνει ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου θα τοποθετηθεί Πρόεδρος της Εταιρίας ο Χριστόφορος Σαρδελής, Πρόεδρος του ΟΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) ο οποίος σύναψε το swap με την Goldman Sachs με το οποίο εμφανίστηκε μειωμένο το δημόσιο χρέος, έτσι ώστε να πιάσει η χώρα τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ, προσωπικός φίλος του CEO της ΕΤΕ κ. Λ. Φραγκιαδάκη και μέχρι σήμερα μέλος του ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής, τοποθετημένος από το ΠΑΣΟΚ.

Το swap ύψους 2,8 δις ευρώ αγοράστηκε στη συνέχεια από την ΕΤΕ το 2005 με εισήγηση πιθανά και του κ. Φραγκιαδάκη, Group Treasurer τότε του Ομίλου της ΕΤΕ στην τιμή των 5,4 δις (2,8% του τότεΑΕΠ)!!!

Ο κ. Σαρδελής αποτελεί παράλληλα μέλος της "επιτροπής σοφών" του ΠΟΤΑΜΙΟΥ (http://topotami.gr/i-alli/vari-pirovoliko-tou-potamiou-gia-tin-ikonomia/)

Η επιλογή του κ. Σαρδελή έγινε από τον κ. Φραγκιαδάκη.

Με τον κ. Σαρδελή δεν έχουμε οτιδήποτε προσωπικό. Αντίθετα με βάση την θητεία του στο Δ.Σ. της Εταιρίας μας, όπου τοποθετήθηκε από τον κ. Θεόκλητο, τον θεωρούμε ιδιαίτερα ευγενή και προσηνή.

Έχουμε όμως βαθύτατη πολιτική και συνδικαλιστική διαφωνία για τις τότε ενέργειές του, οι οποίες θεωρούμε ότι ζημίωσαν τη χώρα και τον λαό της.

Η κ. Λ. Κατσέλη, Πρόεδρος της ΕΤΕ, και ο κ. Λ. Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους ουσιαστικά από την σημερινή κυβέρνηση για να ανακυκλώνουν και να αναβαθμίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ενός παρελθόντος που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Η Εθνική Ασφαλιστική πρέπει και οφείλει να παραμείνει θυγατρική της ΕΤΕ και να καθορίσει τις εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Υ.Γ.: Δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα από το "Κουτί της Πανδώρας".

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.