27 Μάι 2015

Προσπάθεια για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής


Συνάδελφοι,

Στα τέλη του 2013 η τότε Διοίκηση της ΕΤΕ υπέβαλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδιο ενεργειών (restructuring plan) το οποίο εγκρίθηκε στις 22/7/2014 από αυτήν.

Ανάμεσα στα άλλα σχέδια (κόψιμο μισθών, κλείσιμο καταστημάτων, εθελουσία έξοδος κλπ) συμπεριλαμβάνεται και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, της μεγαλύτερης Ασφαλιστικής Ελληνικής Εταιρίας, 100% θυγατρικής της ΕΤΕ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την πώληση κατά 100% της Εταιρίας μας, είτε στις 31/12/2015 (που φαίνεται ότι λόγω εκλογών αποφεύχθηκε) είτε στις 31/12/2016.

Αφήνει την δυνατότητα στην ΕΤΕ αν δεν πετύχει ικανοποιητικό τίμημα να κρατήσει μέχρι το 30%, ενώ θα εξεταστεί και η εκχώρηση του bancassurance σ' αυτόν που θα αγοράσει την Εταιρία μας.
Τέλος η πώληση μπορεί να γίνει είτε εξ ολοκλήρου, είτε τμηματικά με σπάσιμο της Εταιρίας!

Από την πλευρά μας δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε κάθε σκέψη που θα περιορίζει τον μετοχικό ρόλο της ΕΤΕ σε ποσοστό κάτω του 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η Εταιρία μας με επαναλαμβανόμενα κέρδη ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πώλησης, αλλά αντίθετα πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, ενισχύοντας και την κερδοφορία του Ομίλου της ΕΤΕ.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στον αφελληνισμό της ασφαλιστικής αγοράς που επιχειρείται μέσα από το ξεπούλημα της Εταιρίας μας.
Είμαστε απέναντι στο να προστεθούν τα περίπου 3 δις ευρώ αποθεματικά της Εταιρίας μας στα 12,2 δισεκατομμύρια αποθεματικών που έχουν φύγει στο εξωτερικό από τις πολυεθνικές κύρια ασφαλιστικές εταιρίες

Καλούμε την κυβέρνηση αλλά και την Διοίκηση της ΕΤΕ να προχωρήσει στην άμεση τροποποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση που θα είναι σύμφωνη με τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μη πώλησης της Εταιρίας μας.

Οι εργαζόμενοι, το παραγωγικό δίκτυο θα είναι και πάλι μπροστά στον αγώνα για την αποτροπή του ξεπουλήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.