01 Φεβ 2018

Σταματήστε επιτέλους να διασύρετε την Εθνική Ασφαλιστική

 

 
Συνάδελφοι,
 
Χθες 31/1/2018 έληξε η «τελευταία» άτυπη προθεσμία που είχε θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάθεση πλήρους φακέλου από τη μεριά της Exin Group και την αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Exin Group δεν κατέθεσε φάκελο αλλά μια απλή επιστολή, με προθέσεις επενδυτών (letter of intent of investment) και την επισήμανση για παράταση της ημερομηνίας υποβολής των απαιτούμενων εγγράφων και του τελικού χρηματοδοτικού σχήματος, και την πρόθεση για καταβολή των χρημάτων μέσα στο Μάρτιο.
Κι άλλες παρατάσεις, κι άλλες προθεσμίες, κι άλλος χρόνος χαμένος, που λειτουργεί ξεκάθαρα πλέον εις βάρος της Εταιρίας μας.
Είναι πασιφανές πια ότι η όποια αξιοπιστία της διαδικασίας και των εμπλεκομένων σε αυτήν έχει πάει περίπατο …
Οι εργαζόμενοι, τα δίκτυα πωλήσεων και οι πελάτες απαιτούν πλέον να σταματήσει η πρακτική των κρυφών διαπραγματεύσεων και να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η διαρροή τέτοιων πληροφοριών στην ασφαλιστική αγορά δεν μπορεί παρά να βλάπτει καθημερινά και ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του ονόματος της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Απαιτούμε από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι σιωπηρή απουσία. Το οφείλουν στους πελάτες, στα δίκτυα πωλήσεων και στους εργαζόμενους.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και  να παρέμβει επιτέλους  αποφασιστικά  προτού η διαδικασία της πώληση που στήθηκε από τους δανειστές και την διοίκηση της ΕΤΕ, βλάψει ανεπανόρθωτα τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους ασφαλισμένους της Εταιρίας μας.
Καλούμε την αντιπολίτευση να ασκήσει όλα τα κοινοβουλευτικά μέτρα για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό τον εμπαιγμό.
Μετά από όλο αυτό τον «ευτελισμό» των όποιων κατά τα άλλα τυπικών και αυστηρών κανονισμών για την πώληση, οι εργαζόμενοι απαιτούν τη ματαίωση της διαδικασίας και την αυτόνομη λειτουργία της Εταιρίας.
Το "ξεφόρτωμα" της εταιρίας μας σε κάποια κερδοσκοπικά κεφαλαιακά σχήματα, των οποίων η συνήθης τακτική είναι η απαλλαγή τους από την όποια επένδυση μετά από λίγα χρόνια, με στόχο την κερδοφορία, θα λειτουργήσει ενάντια στα συμφέροντα εργαζομένων και ασφαλισμένων και θα στερήσει την Ελληνική οικονομία από μια μεγάλη και κερδοφόρα επιχείρηση που παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά της χώρας.  
Μην ξεφτιλίζετε λοιπόν άλλο το όνομα της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν της αξίζει!
Το αποδεικνύουν τα 127 χρόνια ιστορίας της και σταθερής πρωτιάς της στην ασφαλιστική αγορά του τόπου μας!
Οι εργαζόμενοι και τα δίκτυα πωλήσεων είναι εδώ για να περιφρουρήσουν την αξία του ονόματος, την αξία της Εθνικής Ασφαλιστικής!
 
Συναδελφικά,
H Σ.E.