20 Φεβ 2018

Για τα Υποκαταστήματα και τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ε.Τ.Ε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Συνηθίζεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι παρατάξεις να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα για να αναπτύξουν στους συναδέλφους τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Η παράταξή μας δεν θα ακολουθήσει φέτος αυτήν την πρακτική.
Οι εξελίξεις στο τεράστιο θέμα της πώλησης της Εταιρίας μας τρέχουν μέρα με την μέρα και η προσπάθεια για ενημέρωση αλλά και η συνέχιση της προσπάθειάς μας για την αποτροπή της πώλησης, θεωρούμε ότι έχουν την πρώτη προτεραιότητα.

Η  «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία», καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας των μελών της, προσπαθεί με όλους τους διαθέσιμους τρόπους για την συχνή ενημέρωση των συναδέλφων των υποκαταστημάτων.

Έχει μελετήσει και έλαβε υπ’ όψη τις προτάσεις που στέλνουν οι συνάδελφοί μας από την περιφέρεια και έχει διαμορφώσει τις απόψεις της. Παράλληλα έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα τόσο για την ύπαρξη όσο και για τον ρόλο των Υποκαταστημάτων της Εταιρείας στην Περιφέρεια.

Το κλείσιμο 28 Υποκαταστημάτων επί διοίκησης Παλαιολόγου - Λευθεριώτη είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής, την ανάπτυξη του ανταγωνισμού, το ξερίζωμα συναδέλφων με χρόνια προσφοράς στην Eταιρεία και την “τακτοποίησή” τους  σε υποκαταστήματα της E.T.E.

Η Ρ.Π. στάθηκε κατηγορηματικά αντίθετη, πολέμησε και κατήγγειλε τέτοιες αποφάσεις, που μειώσανε  ανεπανόρθωτα το κύρος και την εικόνα της Εθνικής Ασφαλιστικής συρρικνώνοντας την, και δυσκολεύοντας παράλληλα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Σήμερα, στα 12 Υποκαταστήματα που έχουν απομείνει, οι συνάδελφοι στην πρώτη γραμμή κρατάνε ψηλά την σημαία της Εθνικής Ασφαλιστικής προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες σε πελάτες και συνεργάτες.

Οι παλινωδίες της Διοίκησης για τον ρόλο των Υποκαταστημάτων της Περιφέρειας  (“μπουτίκ”!! πωλήσεων, ανεξάρτητα σημεία εξυπηρέτησης κλπ) αλλά και η αναγκαιότητα επικαιροποίησης των οργανογραμμάτων τους  όχι μόνο θολώνουν την βασική λειτουργία τους αλλά διασπείρουν ανησυχία, εκνευρισμό και αβεβαιότητα στους συναδέλφους μας.

Για την «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» ο βασικός ρόλος των Υποκαταστημάτων είναι σαφής και ξεκάθαρος. Μια πλήρως αναπτυγμένη μικρογραφία της Εταιρίας,  της οποίας η υποστηρικτική λειτουργία στο εταιρικό και πρακτορειακό δίκτυο, αλλά και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, πρέπει να ενισχυθεί με διευρυμένες αρμοδιότητες, και επαρκές προσωπικό.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει πιο γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων , ενώ η αναφορά σε επίπεδα ολόκληρων Περιφερειών θα λειτουργήσει ως παράγοντας αύξησης της παραγωγής με πραγματικά αναπτυξιακά και όχι ευκαιριακά χαρακτηριστικά.

Την θέση μας αυτή την υποστηρίζουμε σε κάθε συνάντησή μας με την Διοίκηση.

Τα Υποκαταστήματά μας είναι μέρος του κορμού της Εθνικής Ασφαλιστικής και η Διοίκηση οφείλει να τα αντιμετωπίζει ανάλογα.

Οι συνάδελφοι της πρώτης γραμμής αποτελούν την εικόνα της Εταιρίας μας και τους αξίζει καλύτερη μεταχείριση.

Για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στα καταστήματα της Ε.Τ.Ε. πρέπει να υπάρξει μόνιμη λύση, έτσι ώστε να απορροφηθούν από την Τράπεζα όσοι το επιλέξουν, με πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στην Εθνική.

Όλοι μαζί όμως πρέπει να αγωνιστούμε για τα Υποκαταστήματά μας. Γιατί όλοι μαζί αποτελούμε την Εθνική Ασφαλιστική.

Δυστυχώς, σε αυτές τις εκλογές δεν έγινε δυνατή η ύπαρξη ενός ενιαίου ψηφοδελτίου των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να ισχυροποιήσετε την φωνή σας και την προσπάθειά σας, δυναμώνοντας την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία.

Την παράταξη που εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι μόνος σκοπός της είναι η προστασία των δικαιωμάτων μας, μέσα από την συνεργασία όλων των συναδέλφων, χωρίς να τους χωρίζει και χωρίς να παίρνει εντολές ή γραμμή από Διοικήσεις, κόμματα ή κυβερνήσεις.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.