28 Φεβ 2018

Απάντηση σε ανακοίνωση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρόλο που είστε νέοι στον συνδικαλιστικό στίβο, εκτιμώ ότι δεν σας τιμά να χρησιμοποιείτε στις ανακοινώσεις σας ανακρίβειες και υπερβολές και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως το Επικουρικό μας Ταμείο, για να κερδίσετε την εκλογική προτίμηση κάποιων νέων συναδέλφων!
Έτσι , αφού όπως λέτε ασχοληθήκατε σοβαρά θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η σύνταξη του προ του 1993 ασφαλισμένου δεν είναι 862 € αλλά μετά τις μειώσεις 452 € περίπου !!!
Επίσης αποκρύπτετε, ενώ γνωρίζετε, ότι το ποσό της σύνταξης διαμορφώνεται και από τις εισφορές, οι οποίες προ της επίτευξης της συμφωνίας ΟΑΣΕ και ΕΑΕΕ, ήταν ετεροβαρείς υπέρ των παλαιών ασφαλισμένων (προ του 1993) λόγω των οποίων διατηρείτο και το τμήμα των εισφορών επί παραγωγής. Αντίθετα η συνεισφορά των νέων περιορίζονταν στο 3%+3% επί του μισθού τους. Τι σύνταξη νομίζατε θα διαμόρφωνε μια τέτοια παραδοχή; Σήμερα μετά την συμφωνία επήλθε η πρώτη εξισορρόπηση σ’ αυτό.
Επίσης, από τις τέσσερις μειώσεις στις επικουρικές μας συντάξεις, αποφύγαμε, μετά την ανεξαρτητοποίησή του Ταμείου το 2013, τις τρείς πρώτες μειώσεις, για τους νέους (μετά το 1993) ασφαλισμένους, διορθώνοντας εν μέρει την αδικία του νόμου Σιούφα.
Στο επόμενο διάστημα, και αφού ολοκληρωθεί η είσπραξη των εισφορών με βάση την νέα συμφωνία, θα δρομολογηθούν και πλήθος άλλων Καταστατικών αλλαγών που θα βελτιώνουν το μοντέλο λειτουργίας του Ταμείου. Παράλληλα θα αντιμετωπισθούν και τα θέματα εισφορών-παροχών όλων των ασφαλισμένων. Εξάλλου αυτά ήδη τα ξέρετε αφού όντως ασχολείστε, και μαζί θα δουλέψουμε στις επιτροπές που θα τα ετοιμάσουν. Δεν χρειάζονταν εντυπωσιασμοί!


Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Η ανεξαρτητοποίηση του Επικουρικού μας Ταμείου, η διάσωση των συντάξεών του σε υψηλά επίπεδα, ο διπλασιασμός των αποθεματικών του σε μόλις πέντε χρόνια, η διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, η έγκρισή της ΤτΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την συμμετοχή του ως θεσμικού επενδυτή στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, οι επιτυχίες στις επενδύσεις του και η εντυπωσιακή αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, η ταχύτητα και η ποιότητα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του καθώς και δεκάδες άλλες επιτυχίες, δεν σας επιτρέπουν, ούτε για αστείο, να κάνετε συγκρίσεις με το ΑΤΑΠΕ, για το οποίο οι αποφάσεις τόσο της τότε διοίκησης (κ. Σπ. Λευθεριώτης) όσο και των, υποταγμένων στις επιταγές του, συνελεύσεών μας, το κατέστρεψαν.
Όλα τα παραπάνω επιτεύγματα δεν ήρθαν μόνα τους, ούτε γιατί κάποιοι ανησυχούν και στέλνουν προεκλογικές επιστολές. Είναι αποτέλεσμα της ανυποχώρητης στάσης και δράσης κάποιων έμπειρων, έντιμων και υπεύθυνων συνδικαλιστών συναδέλφων σας.
Και για να μιλήσουμε προεκλογικά. Από την ΕΘΝΙΚΗ ξέρω ΜΟΝΟ ΔΥΟ που ασχολούνται μ’ αυτό το τεράστιο έργο. Τον Γραμματέα του ΤΕΑΕΠΑΕ, ΓΓ της ΟΑΣΕ και μέλος του ΔΣ του συλλόγου μας και τον πρόεδρο του Συλλόγου μας. Συμπτωματικά είναι και οι δύο μέλη και στελέχη της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας. Ακριβώς γι αυτούς τους λόγους καλώ τους/τις συναδέλφους μας να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους της παράταξής μας.

Με συναδελφικότητα

Μανώλης Χατζάκης
Γ.Γ. ΟΑΣΕ
Αθήνα 28.2.2018

Υ.Γ. Ευχαριστώ για την αναγνώριση της προσπάθειάς μου, που αναφέρετε στην σημείωση της ανακοίνωσής σας. Εύχομαι, να μπορέσω κάποτε να σας το ανταποδώσω.