05 Μαρ 2018

Σας ευχαριστούμε για την δύναμη που δώσατε στην ενότητα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκλογές του Συλλόγου μας τελείωσαν. Με την δική σας επιλογή η «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία», για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε πρώτη παράταξη, λαμβάνοντας και πάλι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό.

Μετά την επιτυχία της στις εκλογές του 2009, και την ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη από το 2012 και μετά, η Ρ.Π. προσπαθεί συνεχώς να αναδείξει την συνδικαλιστική λογική και συνείδηση υποστηρίζοντας κάθε ενωτική προσπάθεια που προάγει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, χωρίς επηρεασμούς από κομματικές εντάξεις ή προσωπικούς σχεδιασμούς και ατομικά συμφέροντα.

Με αυτές τις θέσεις και πρακτικές αποφασίσαμε σ’ αυτές τις εκλογές να στηρίξουμε την επιλογή ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με υποψήφιους όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν να ενώσουν τα εγώ τους κάτω από ένα μεγάλο ΕΜΕΙΣ. Αυτή την άποψη υποστηρίζει και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας, όπως έδειξαν «επίσημα» οι εκλογικές επιλογές τους, αλλά και όπως ανεπίσημα συζητούσαν μεταξύ τους. Δυστυχώς, κάποιοι προτίμησαν να καταγράψουν «παραταξιακές» δυνάμεις παρά να συμβάλλουν στην αλλαγή της «συνδικαλιστικής κουλτούρας», που τόσο έχουμε ανάγκη μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι, την επόμενη τριετία, η ανάγκη συσπείρωσης κοινής δράσης και αν είναι δυνατόν κοινής έκφρασης του Συλλόγου μας και η σταθερή του προσήλωση απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης της εταιρίας και των δικαιωμάτων μας, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική αλλά και δύσκολη. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι ο αποκλειστικός οδηγός της δράσης όλων των συναδέλφων.

Η έγκριση του προγράμματός μας από το 40% των συναδέλφων μας αλλά και της ενωτικής συνδικαλιστικής λογικής μας, που επικροτεί συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα τους, θα είναι ο δικός μας οδηγός για την επόμενη τριετία. Αυτό που υποσχόμαστε εξάλλου το έχουμε πάντα τηρήσει κατά το παρελθόν.

Πρώτη μας πρόταση είναι η συγκρότηση κοινού αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες, που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας με την συμμετοχή τους και με την εμπιστοσύνη τους.

Συναδελφικά,
Η. Σ.Ε.