18 Ιουν 2018

Είναι η ώρα αποφάσεων! Να σταματήσει η πώληση!

Είναι η ώρα αποφάσεων!

Εμείς δε θα μιλήσουμε με “κορώνες” και υπονοούμενα, ούτε θα αναφερθούμε σε θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, παρά μόνο θα ασχοληθούμε με την πώληση και κάποιες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Η υπόθεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής για πολλοστή φορά οδηγήθηκε σε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο.

Από την ανακεφαλαιοποίηση του 2012 – 2013, τότε που η Διοίκηση της ΕΤΕ ανέλαβε τη δέσμευση απέναντι στην DgCom δια μέσου της Ελληνικής Κυβέρνησης, να πωλήσει το 85% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέχρι την επόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2015, κατά την οποία η ΕΤΕ χρειάστηκε περισσότερα από 2 δις κρατική ενίσχυση μέσω του ΤΧΣ, (γιατί αν είχαν καταφέρει να μαζέψουν περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια έπαυε η υποχρέωση πώλησης), όπου το ποσοστό πώλησης διαμορφώθηκε στο 75%,  καταλήξαμε σε έναν αδιαφανή διεθνή διαγωνισμό “κωμωδία”, με συμβούλους πώλησης τις Goldman Sacks και Morgan Stanley, της οποία η τελευταία πράξη διαδραματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο δεύτερος στη σειρά προτιμητέος επενδυτής (Fosun) που είχε απομείνει μετά την «πέτσινη» προσφορά της Exin,  δεν κατέθεσε καν προσφορά! Η μόνη προσφορά είναι της Gong Bao που ψάχνει να δανειστεί χρήματα να μας αγοράσει!!

Παρόλα αυτά, η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει να ηγείται της ασφαλιστικής αγοράς και να είναι μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες της χώρας και στο Α’ τρίμηνο του 2018. Φυσικά η τεράστια αυτή επιτυχία δεν οφείλεται στους χειρισμούς της μητρικής ΕΤΕ, αλλά στους ανθρώπους της, τους εργαζόμενους, το δίκτυο πωλήσεων και τους πελάτες της.

Αναρωτιόμαστε πόσο ψηλά θα βρισκόταν η Εταιρεία μας αν δεν είχε όλες αυτές τις τρικλοποδιές από τις αστοχίες (κομψή διαπίστωση) της διοίκησης της ΕΤΕ και όλη τη δυσφήμιση που προκλήθηκε από την υπόθεση της πώλησης και ήταν “βούτυρο στο ψωμί” των ανταγωνιστών.

Καλούμε την Διοίκηση της ΕΤΕ να διακόψει τώρα την διαδικασία της πώλησης και να αφήσει την Εθνική Ασφαλιστική να “ξεδιπλώσει” τα φτερά της και να δείξει που μπορεί να φτάσει η Πρώτη Ασφαλιστική και οι άνθρωποί της.

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.