25 Ιουν 2018

Έργα και ημέρες του αφεντικού της Gongbao

Συνάδελφοι,

Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος, να μην τα επαναλαμβάνουμε, να μην πιστεύουμε ότι «αύτη αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά», ενώ όλα δείχνουν ότι «κάτι πάει λάθος».
Ο κ. Wong Ching, ιδιοκτήτης της Gongbao Investment, μοναδικής υποψήφιας για την αγορά της Εταιρίας μας, κατηγορείται για την οικονομική καταστροφή του καναλιού Asia Television (ATV) το 2015, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού τύπου (βλ. συνδέσμους παρακάτω).

Μπορεί ο κλάδος δραστηριοποίησης να είναι διαφορετικός, όμως οι διοικητικές ικανότητες ενός στελέχους αποδεικνύονται από τα αποτελέσματα των αποφάσεων και των πράξεων του, γεγονός που μάλλον δυσοίωνες προβλέψεις προδικάζει για τον κ. Wong Ching, όταν αυτός «κατάφερε» αντί να δώσει νέα ώθηση στο δίκτυο, όπως υποσχόταν, να βάλει λουκέτο στο εν λόγω κανάλι και να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους. Φυσικά, δεν πρέπει να αφεθεί να επαναλάβει την επιτυχία του!

Συνάδελφοι,

Όλα αυτά αποδεικνύουν το προφανές και υπαγορεύουν το αυτονόητο: ας σταματήσει επιτέλους η πώληση της Εταιρίας μας, ας εγκαταλείψουν την προσπάθεια οι επίδοξοι και αμφιβόλου αξίας αγοραστές, ας αφήσουν τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά :
Να κρατούν την πρώτη ασφαλιστική Εταιρία της χώρας στη θέση που της αξίζει, στην κορυφή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.

Βλ. συνδέσμους:

http://www.scmp.com/news/hong-kong/article/1750407/wong-ching-leading-man-atvs-sorry-drama#comments

http://www.scmp.com/news/hong-kong/economy/article/1930498/most-remaining-staff-troubled-hong-kong-broadcaster-atv

http://www.scmp.com/news/hong-kong/education-community/article/1932823/atv-staff-lay-blame-hong-kong-stations-demise